Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

STAREZ-SPORT přebírá střediska zrušených Lázní města Brna

Po schválení zastupiteli města bude od 1. května střediska Lázně Rašínova, bazén Ponávka a letní koupaliště Zábrdovice nově provozovat městská akciová společnost STAREZ-SPORT. Pro návštěvníky těchto zařízení se mnoho nezmění. Dojde ale například k rozšíření provozní doby.

Efektivní řízení, zvýšení kvality služeb a finanční úspora byly hlavním důvodem pro zrušení příspěvkové organizace Lázně města Brna, které odsouhlasili na svém zasedání 9. dubna brněnští zastupitelé.

Všechna zařízení této příspěvkové organizace bude nově od 1. května provozovat STAREZ-SPORT. Lázně města Brna definitivně zaniknou k 30. červnu.

„Jedná se o logický krok, neboť firma STAREZ-SPORT má podobný předmět podnikání a všechna zařízení z lázní je schopna velice rychle přebrat a nadále provozovat. Většině zaměstnanců lázní zároveň nabídla nové pracovní smlouvy,“ uvedl k fúzi primátor Roman Onderka.

Největší obavy ze sloučení ze strany veřejnosti byly z toho, jestli v Lázních Rašínova zůstane zachována zdravotnická péče.

„Všechny zdravotnické úkony včetně zábalu limoplastem budou původním provozovatelem poskytovány do 30. června. Po letní odstávce plánujeme tyto služby obnovit od 1. září,“ sdělila tisková mluvčí společnosti STAREZ-SPORT Simona Měkynová.

K dispozici je v Rašínově ulici bazén, posilovna a tělocvična, pro relaxaci pak solárium, sauna, parní lázeň, ledová studna a odpočívárna s lehátky.

Na rozdíl od minulosti bude v plaveckém bazénu Ponávka naproti Úrazové nemocnici počátkem července, a to po dobu letních prázdnin, prodloužen provoz v pracovních dnech až do 22, o víkendech a o svátcích do 20 hodin.

„S novým školním rokem budou také ve všedních dnech rozšířeny hodiny plavání pro veřejnost. Vždy tři hodiny ráno a tři hodiny v podvečer. V mezičase bazén budou moci využívat sportovní organizace, zájmové skupiny nebo soukromé subjekty,“ konstatovala Měkynová.

Třetí zařízení, které od května přejde pod STAREZ-SPORT, letní koupaliště Zábrdovice, se dočká rovněž prodloužení provozní doby a také zavedení rodinného vstupného.

Na novou sezonu se chystá také přírodní koupaliště Riviéra v Pisárkách. S jeho otevřením se počítá mezi 10. a 15. červnem. Pro děti budou nově k dispozici skákací hrad nebo hodiny „hravého malování“ pod vedením zkušené lektorky.

Stále v jednání je pořádání sportovních podvečerů, ve kterých by probíhaly lekce dumpingu, a provoz letního kina.

Zatímco Aquapark Kohoutovice bude otevřen pro veřejnost po celé prázdniny a již v květnu zde při pěkném počasí plánují zpřístupnit sluneční terasu s bazénem a vodou vyhřívanou na 30 stupňů, v červenci budou muset plavci oželet návštěvu Městského plaveckého stadionu za Lužánkami. Přerušení provozu si vyžádají nutné technologické úpravy 50metrového bazénu.

Foto: MMB

Štítky vlastnictví, sportovní a relaxační zařízení, město, Brno, STAREZ-SPORT, středisko, koupaliště, bazén, Zábrdovice, Ponávka, lázně, Roman Onderka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olga Berankova

proc neni jeste opraveno rimske namesti a nejsou tamdany aspon lavicky ne odpocinek,, na josefske u obcchodniho domu tam byvaly lavicky a zmizely proc tamnejsou je jich nedostatek

Středa, 30. listopadu 2022, 09:43Odpovědět

Olga Berankova

ten brnensky orloj je jenna kulicky denne jedni a ti stejni lide tamcekaji na kulicky jinak kdo chce videt kolik je hodin tak naproti jsou normalni hodiny

Středa, 30. listopadu 2022, 09:41Odpovědět

STAREZ-SPORT přebírá střediska zrušených Lázní města Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.