Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Simoncelliho si v Brně připomnělo 3795 motorkářů, loňský rekord padl

3785. To je hodnota nového rekordu Masarykova okruhu v počtu motocyklů na dráze. Oproti loňsku se na dráhu vydalo téměř o osm set motorkářů navíc. Had motocyklů zaplnil Masarykův okruh v délce přibližně dvou kilometrů. Motorkáři společnou jízdou už počtvrté uctili památku jezdce MotoGP Marca Simoncelliho, který tragicky zahynul při Velké ceně Malajsie na podzim 2011.

Organizátoři motocyklistům vydali všech 3574 připravených pamětních samolepek, na posledních 221 jezdců se nedostalo. „Oproti loňsku jsme natiskli o tisíc samolepek víc, počítali jsme s navýšením počtu účastníků víc jak o deset procent. A ona přijela navíc celá čtvrtina,“ netají se překvapením výkonná ředitelka Automotodromu Ivana UImanová. „Za pár let se ze spontánní akce motorkářů stal největší motocyklový sraz a příjemné zakončení motocyklové sezony,“ podotkla Ulmanová.

Pořadatelé letos upravili organizaci jízdy po dráze a systém se osvědčil. „Nájezd všech motorek na dráhu trval skoro hodinu. Odjezd jsme pak rozdělili do skupin, aby se netvořily na výjezdu kolony. I tak celý pokus o rekord trval víc jak dvě hodiny,“ popsal dispečer dráhy Jan Navrátil. Na organizaci se tradičně podílel i oficiální fanklub jezdce MotoGP Karla Abrahama.

Jízdy se zúčastnily stroje všech možných typů včetně trojkolek, skútrů, mopedů, nebo třeba historického motocyklu Veřejné bezpečnosti. Jako první po dráze projely na minimotorkách děti z Malminibike akademie Masarykova okruhu. V čele kolony pak jely osobnosti českého motocyklového sportu – závodník a vítěz slavného Manx GP na ostrově Man Kamil Holán, motocyklový testovací jezdec Karel Táborský, účastník Red Bull Rookies Cup Martin Gbelec, na čtyřkolce se na Masarykův okruh vrátil bývalý motocyklový závodník Lukáš Šembera, který před pěti lety částečně ochrnul při exhibičním motocyklovém závodu.

Vzpomínkovou akci podpořili i jezdci MotoGP včetně největších hvězd. Paddock MotoGP si tragickou smrt Marca Simoncelliho, který v Brně poprvé v kariéře stál na stupních vítězů královské kubatury, připomenou za dva týdny při Velké ceně Malajsie.

Tisková zpráva

Štítky rekord, motogp, motorky, automotodrom, Masarykův okruh, počet, simoncelli, marco, motocykl, Marco Simoncelli, Brno, Grand Prix Malajsie, Mistrovství světa silničních motocyklů, Veřejná bezpečnost, Karel Abraham, Jan Navrátil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Simoncelliho si v Brně připomnělo 3795 motorkářů, loňský rekord padl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.