Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce ulic v Žabovřeskách může začít

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže definitivně zamítl stížnosti, které souvisely s výběrovým řízením na zhotovitele rekonstrukce ulic Minská, Horova a Bráfova, a tak radní města dnes mohli schválit smlouvu o dílo s vítězem veřejné zakázky.

Investici z rozpočtu města ve výši 221, 6 milionu korun během jednoho roku provedou firmy FIRESTA – Fišer, rekonstrukce, stavby a Dopravní stavby Brno.

Půjde o rekonstrukci vodovodů, kanalizace, tramvajového tělesa a následné konečné povrchové úpravy dotčených ulic Minská a Horova, které jsou páteřní komunikací tramvajového spojení Komína a Bystrce s centrem města, jsou už několik let v havarijním stavu. Před dvěma roky došlo poblíž Burianova náměstí k havárii vodovodního řadu a na několik týdnů zde musela být v těchto místech odkloněna veškerá doprava.

V havarijním stavu je i tramvajové těleso, a proto už několik let zde mají tramvaje povolenou rychlost pouze 20 kilometrů v hodině, což brzdí ostatní automobilovou dopravu. „Jsem rád, že antimonopolní úřad zamítl všechny námitky a stížnosti a že po uzavření smlouvy budou moci stavební firmy zahájit tolik potřebnou rekonstrukci,“ konstatoval investiční náměstek primátora Richard Mrázek.

Jak dále uvedl, práce v Žabovřeskách začnou bezprostředně po ukončení rekonstrukce ulice Mílady Horákové plánované na červen tohoto roku. Odbor dopravy magistrátu už plánuje objízdné trasy pro automobilovou i veřejnou dopravu.

Na výluku se chystá i Dopravní podnik města Brna.„Linka číslo 3, která jezdí po ulici Veveří, bude směrem z centra ukončena úvratí v Táboře u kina Lucerna. Náhradní dopravu autobusy v dotčené oblasti Žabovřesk řešíme ve spolupráci s odborem dopravy,“ sdělila tisková mluvčí dopravního podniku Linda Hailichová.

Celá stavba se bude realizovat jako jedna veřejná zakázka, aby byla zajištěna její plynulost a rychlé provedení všech prací, a tím se snížily nepříznivé vlivy rekonstrukce na život zdejších obyvatel,“ uvedl náměstek Mrázek.

 

Štítky rekonstrukce, Žabovřesky, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Dopravní stavby Brno, s.r.o., Richard Mrázek, Dopravní podnik města Brna, Bystrc, Palác Lucerna, Burianovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce ulic v Žabovřeskách může začít  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.