Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Radnice chce znát názory lidí k úpravám nejen na Kraví hoře

V říjnovém čísle Zpravodaje městské části Brno-střed je otištěn anketní lístek, ve kterém se mohou obyvatelé vyjádřit k úpravám, které zdejší radnice plánuje v oblasti Kraví hory a v Masarykově čtvrti.

Jeden ze záměrů se týká sportovišť v parku, a tak jedna z otázek zní: Souhlasíte s umístěním dalšího dětského hřiště a sportoviště v parku na Kraví hoře a jeho blízkém okolí?

Stávající dětské hřiště pod hvězdárnou by podle radnice mělo být dovybaveno a jedno další chce v parku vybudovat. Co se týče sportovišť, má dojít k opravám kurtu na míčové hry vedle kostela a sportoviště v horní části parku by se mělo proměnit na víceúčelovou sportovní plochu.

Další otázka se týká rekonstrukce a přístavby provozní budovy a rozšíření nabízených služeb v areálu koupaliště. Zde má radnice v plánu rekonstruovat zastaralé provozní budovy ze 70. let minulého století se špatnou statikou a nevyhovujícím vytápěním.

Součástí stavebních úprav má být zároveň rozšíření nabídky služeb pro návštěvníky o wellness centrum se saunovým světem a novým zázemím pro venkovní koupaliště se skříňkami, převlékacími kabinkami, toaletami a občerstvením.

Změn dozná také jezírko v dolní části parku u náměstí Míru. Původní již zchátralá vodní nádrž z roku 1962 se promění na biotopové jezírko. Podnětem k rekonstrukci byla zejména záchrana ohrožené ropuchy zelené.

Nová nádrž s pobřežní vegetací bude zajišťovat životní podmínky nejen pro chráněné ropuchy, ale i pro další druhy obojživelníků a hmyzu.

„Chceme znát názor veřejnosti, jakým směrem by se mohla Kraví hora a Masarykova čtvrť ubírat. Proto jsme zvolili formu ankety, ve které se zájemci mohou do konce měsíce k daným návrhu souhlasně, či nesouhlasně vyjádřit,“ řekl starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka.

Další z otázek se týká záměru obnovit park – tzv. Helgoland – u Vaňkova náměstí nebo zachování provozu autobusové linky č. 51, kterou v její původní trase financuje od září městská část ze svého rozpočtu a vychází tím vstříc nejen požadavkům obyvatel Masarykovy čtvrti, ale i pacientům Masarykova onkologického ústavu na Žlutém kopci.

„O všech plánech jsme také jednali se zástupci místního občanského sdružení. Během diskuze jsme si vše vyjasnili a dohodli jsme se na spolupráci,“ dodal Šťástka.

První ovoce přináší i prázdninové jednání vedení radnice se zahrádkářskými svazy. Kolonie na Kraví hoře se více otevřou veřejnosti. Byl to poslední prázdninový víkend, kdy se konal den otevřených dveří, následovat by měly i další akce. Radnice by se měla postarat o opravu cest vedoucích nejen okolo kolonií, ale i přes jejich území, aby mohly být využívány všemi návštěvníky.

Radnice chce také rozšířit park tam, kde nejsou zahrádky, například v místě nad Gymnáziem Matyáše Lercha, jednat s městem Brnem o rekultivaci bývalé vyhořelé jídelny u Žižkovy ulice nebo s Vysokým učením technickým o budoucím využití jeho rozsáhlého areálu na Kraví hoře.

Štítky Masarykova čtvrť, Kraví hora, Brno, Žlutý kopec, rozvoj, anketa, radnice, městská část, sportoviště, Brno-střed, Libor Šťástka, Matyáš Lerch, Vysoké učení technické v Brně, Masarykův onkologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice chce znát názory lidí k úpravám nejen na Kraví hoře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.