Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Psychiatrická léčebna propouštěním ušetří 10 milionů

Psychiatrická léčebna v Brně přesune dvě oddělení, propustí 30 zaměstnanců a zruší 20 lůžek. Podle ředitele léčebny Marka Radimského se tím ušetří deset milionů korun ročně.

Oddělení jednotky intenzivní psychiatrické péče a takzvaného detoxu, který pomáhá závislým lidem, se přesunou k jiným oddělením.

Léčebna je zařízením následné péče, ročně jí projde zhruba 3000 pacientů. Proti reorganizaci se postavili někteří zaměstnanci.

Podle jejich vyjádření, které má agentura ČTK k dispozici, se bojí zhoršení péče. Ředitel to odmítá. „Hospodaření s veřejnými prostředky musí být efektivní. Přesouváme proto dvě oddělení, která jsou nejvíc ve ztrátě. Zaměstnanci o tom věděli minimálně čtvrt roku dopředu, pro pacienty se mění jen to, že budou v jiné budově. Kvalita péče musí zůstat stejná,“ řekl Radimský.

Léčebna poskytuje komplexní psychiatrickou péči, ústavní ochrannou léčbu a okrajově i ambulantní péči. Pomáhá například lidem závislým na alkoholu či drogách nebo nemocným s různými duševními poruchami. Pracuje v ní zhruba 700 zaměstnanců.

Akutní psychiatrickou péči poskytuje v Brně jiné zařízení - Psychiatrická klinika, která přijímá ty nejtěžší případy a má zhruba 100 lůžek.

Zdroj: ČTK

Štítky Psychiatrická léčebna Brno, propouštění, rušení, Brno, psychiatrická nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psychiatrická léčebna propouštěním ušetří 10 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.