Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Příměstských táborů přibývá, rodiče láká nižší cena

Příměstských táborů na jihu Moravy přibývá. Například Středisko volného času Lužánky z Brna jich pořádá 155, před čtyřmi lety jich nebylo ani 100. Příměstské tábory začali pořádat i skauti a jsou oblíbené hlavně proto, že jsou levnější a děti se večer vrací domů.

Největší zájem je o chovatelské a různě tematicky zaměřené tábory. Středisko volného času Lužánky letos pořádá 155 příměstských a 57 pobytových táborů.

„Příměstských táborů každým rokem přibývá. Před deseti lety jsme jich neměli ani 20," řekla mluvčí střediska Milena Bogdálková.

Příměstské tábory v brněnském středisku podle ní stojí zhruba na 1500 až 2000 korun za týden, pobytové stojí 2500 až 3000 korun za týden. Každý tábor je jinak zaměřený, děti si například mohou vyzkoušet pěstování rostlin, naučit se artistické kousky nebo pečovat o zvířata.

Atraktivitu akcí, při kterých se vedoucí starají o děti přes den a večer je vrací rodičům, si uvědomují také skauti.

„Nechali jsme se inspirovat ostatními středisky a pořádáme letos příměstský tábor. Víme, že spousta našich členů takové akce vyhledává. Také doufáme, že bychom tím mohli získat nové členy, kteří se zúčastní tábora a potom se od září zapojí do naší činnosti," řekl vedoucí Junáka Brno Tomáš Foltýnek.

Příměstské tábory kolem Brna využívají přírody i zajímavostí v blízkosti města. Středisko volného času Lužánky například pořádá dva příměstské tábory na Brněnské přehradě, jiné nabízejí dětem kratší výlety po okolí.   

Zdroj: ČTK
Foto: www.luzanky.cz

Štítky Příměstský, Tábor, Brno, skauti, volný čas, příměstský tábor, Lužánky, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příměstských táborů přibývá, rodiče láká nižší cena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.