Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté v Brně zachránili život chlapci, který spadl pod jez

Sedmiletý chlapec v pátek málem utonul pod jezem na řece Svitavě v Brně, když se ji pokusil s kamarády přebrodit. Při tom ale zavrávoral a spadl do vody. Život mu v poslední chvíli zachránili policisté a zdravotníci, řekla dnes ČTK mluvčí policie Petra Vedrová.

Neštěstí se stalo poblíž mostu, který spojuje Gargulákovu ulici s Baarovým nábřežím. Když chlapec zakolísal a spadl do vody přímo pod říční jez, ostatní děti ihned běžely pro pomoc.

Zatímco chlapec bojoval s proudy vody v kamenitém řečišti, na místo již směřovali policisté ze speciální pořádkové jednotky, zdravotnická záchranná služba i policejní vrtulník.

Policisté našli bezvládné tělo chlapce asi pět metrů od břehu v hloubce 180 centimetrů přímo u dna. Vytáhli ho ven, kde zdravotníci zahájili jeho resuscitaci. Zákrok byl úspěšný. Chlapce se podařilo oživit. Sanitka jej pak převezla do brněnské dětské nemocnice.

Zdroj ČTK

Štítky Brno, Svitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v Brně zachránili život chlapci, který spadl pod jez  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.