Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policista zachránil dva mladé lidi

Významné policejní ocenění, medaili Za statečnost, získal dopravní policie Blansko- Vyškov Jakub Štaffa. Ocenění převzal začátkem prosince z rukou ředitele Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje Leoše Tržila.

Sedmadvacetiletý policista totiž v polovině listopadu ve svém volnu zachránil při dopravní nehodě na Prostějovsku životy dvěma mladým lidem, šestnáctileté dívce a devatenáctiletému muži. 

Vše se stalo v sobotu 16. listopadu letošního roku. Policista jel se Škodou Octavia od Konice do Prostějova. Před sebou měl asi tři nebo čtyři auta. Najednou si všiml, že se před ním na silnici něco neobvyklého děje. Pak už to bylo velmi rychlé. Vozidla před ním do sebe začala narážet. Aby zabránil dalšímu střetu, strhl řízení vlevo mimo silnici, kde zastavil na poli.

Okamžitě běžel dát první pomoc lidem z havarované Škody Felicie. Přímo z hořícího auta, u něhož se navíc zablokovaly dveře, vytáhl lehce zraněnou dívku a těžce zraněného řidiče.  Díky včasnému a rozhodnému zásahu policisty oba nehodu přežili.

Policie ČR

Štítky doprava, policista, ocenění, záchrana životů, hořící felicie, Jihomoravský kraj, Blansko, Vyškov, Prostějov, okres Prostějov, Škoda Octavia, Konice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista zachránil dva mladé lidi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.