Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie se připravuje na otevření Aqualandu Moravia

Policie se kvůli možným dopravním problémům připravuje na otevření Aqualandu Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku, s nímž se počítá již o prázdninách. Půjde o největší moravský akvapark, leží u silniční trasy Brno-Vídeň, v místech, kudy měla již před mnoha lety vést rychlostní komunikace.

Policie bude oblast monitorovat, případně posílí hlídky. Akvapark je těsně před otevřením. Jeho vybudování na březích horní nádrže vodního díla Nové Mlýny přišlo na 1,3 miliardy korun.

Denně bude toto zařízení s četnými bazény a vodními atrakcemi schopno pojmout až osm tisíc lidí. Počítá se s tím, že přiláká i Rakušany a turisty z dalších zemí. Oblast u Pasohlávek ale patří podle k nejproblematičtějším úsekům v regionu. Leží v sousedství silničního tahu Brno-Vídeň.

Kdyby obě města spojovala dálnice, žádné problémy by nehrozily. Situace je ale jiná.

Z Brna vede R52, tedy silnice dálničního typu, pouze do Pohořelic. Navazuje na ni "stará" I/52 přes Pasohlávky, Nové mlýny do Mikulova. Kousek za hranicemi začíná nová rakouská dálnice vedoucí až do nedaleké Vídně.

Stavba rychlostní komunikace Brno-Mikulov je spojena s vleklými spory. Ekologům a některým obyvatelům vadí, že by protnula vodní dílo.

Vyjednávalo se o vedení trasy, vedení Jihomoravského kraje ale nakonec schválilo zásady územního rozvoje, které počítaly s vedením komunikace přes nádrže. Soud toto rozhodnutí zrušil. Kraj se proto bude muset vypořádat s námitkami proti záměru.

Kdy by se mohlo začít stavět, se zatím neví. Ačkoli je to z Mikulova na dálnici ještě asi 30 kilometrů, policie už v něm má dálniční oddělení. Předpokládá se, že po otevření akvaparku policii výrazně přibude práce, a to nejen s koordinováním dopravy, ale i řešením parkování u zařízení.

„Policii nezbývá, než do výstavby klíčových komunikací řídit v kritických oblastech dopravu a dílčími úpravami se snažit mírnit provoz. Touto cestou půjdeme i u Pasohlávek," uvedl jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil.

Zdroj: ČTK
Foto:www.aqualand-moravia.cz

Štítky policie, Aqualand Moravia, Pasohlávky, Brněnsko, dálnice, Nové Mlýny, Brno, Vídeň, Pohořelice, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie se připravuje na otevření Aqualandu Moravia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.