Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pojišťovna zaplatí za nehodu v Chorvatsku asi 20 mil. Kč

Přibližně 20 milionů korun vyplatí pojišťovna Allianz v souvislosti s úmrtími, zraněními a škodami, které vznikly před rokem při nehodě autobusu z Brna ve středním Chorvatsku.

Se dvěma řidiči v něm jelo na dovolenou 49 lidí. Asi vlivem mikrospánku jednoho z nich autobus havaroval. "Zemřelo osm lidí a 40 jich bylo zraněno. Z částky bylo zatím vyplaceno 12 milionů korun", řekl dnes mluvčí pojišťovny Václav Bálek.

K moři tehdy jeli klienti brněnské cestovní kanceláře Atlas Adria, která byla po kolizi zahlcena stovkami telefonátů týkajících se osudu turistů. Ředitel kanceláře Martin Vašulín se po roce k celé události už nechce vyjadřovat. ČTK vzkázal, že "nechce otevírat staré rány". CK Atlas Adria má mnohaletou tradici a jak její název napovídá, zaměřuje se na Jadran.

Nehoda se stala 23. června deset minut před 04:00 na dálnici A1, která spojuje Záhřeb s pobřežím. Nehoda se odehrála u tunelu Krpani. Do cíle cesty zbývaly tři hodiny. Řidič najel do svodidel a konstrukce s dopravním značením. Škoda na dálnici byla vyčíslena na přibližně milion korun a byla záhy proplacena.

Zhruba 7,5 milionu korun už bylo uhrazeno pozůstalým a zraněným. Allianz odhaduje, že tato částka se časem ještě zdvojnásobí. Nejbližší pozůstalí dostali za oběti kolize po 240.000 korunách. Nehodu nepřežil ani řidič autobusu.

"Průběžně jsou propláceny částky související s operacemi, reoperacemi a rehabilitacemi zraněných. Většina má své právní zástupce, kteří s námi jednají," doplnil Bálek. Doplnil, že ve vztahu ke zraněným je náhrada škod dlouhodobou záležitostí.

Za škody na zavazadlech zaplatila pojišťovna milion korun a jako náhradu za zničený autobus dalších 2,5 milionu korun.

Kolize je jedním z největších neštěstí, které postihlo turisty z Česka v zahraničí. Chorvatsko přitom patří dlouhodobě k nejoblíbenějším destinacím jejich obyvatel.

Zdroj: ČTK

Štítky nehoda, autobus, Chorvatsko, pojišťovna, Allianz, Brno, Jaderské moře, Záhřeb, Česko, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojišťovna zaplatí za nehodu v Chorvatsku asi 20 mil. Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.