Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podle ankety Brňané uličku Václava Havla nechtějí

Obyvatelé městské části Brno-střed nechtějí uličku pojmenovanou po Václavu Havlovi. Vyplynulo to z internetové ankety uspořádané radnicí. Proti tomu, aby některá ulice či jakýkoli veřejný prostor v Brně nesly jméno po bývalém prezidentovi, se vyslovilo 3 826 lidí, což bylo 54,3 procenta hlasujících.

Podle starosty městské části Libora Šťástky se hlasování v nějaké podobě zřejmě bude opakovat, protože její iniciátoři mají podezření, že internetová anketa byla napadena.

Za nápadem pojmenovat uličku vedoucí od Divadla Husa na provázku ke katedrále na Petrově stál ředitel divadla a Havlův přítel Vladimír Morávek. „Abychom rozptýlili pochybnosti o korektnosti ankety, tak bude další prostor pro diskuse a zřejmě se bude ještě znovu hlasovat,“ řekl Šťástka.

Tentokrát by měla být anketa zřejmě umístěná na internetových stránkách magistrátu. Dosavadní byla na stránkách radnice Brno-střed, i když hlasovat v ní mohl kdokoli. Podle výsledků bude o pojmenování rozhodovat zastupitelstvo městské části zřejmě v létě.

V anketě byla také možnost pojmenovat po Václavu Havlovi budoucí bulvár v Jižním centru. Pro tento návrh hlasovalo 368 lidí, tedy 5,2 procenta. Lidé mohli hlasovat do konce března.

V Brně není po Václavu Havlovi pojmenované žádné veřejné místo. Na jeho počest byla zasazena lípa v Židlochovicích u Brna. Jméno bývalého prezidenta zatím nese osm veřejných míst, dvě z nich jsou v Polsku.

Zdroj: ČTK
Foto: Ondřej Sláma, Wikipedia

Štítky Ulička Václava Havla, prezident, Brno, anketa, Petrov, velký bulvár, Václav Havel, městská část, Brno-střed, Libor Šťástka, Vladimír Morávek, Divadlo Husa na provázku, Brněnský Petrov, Ondřej Sláma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle ankety Brňané uličku Václava Havla nechtějí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.