Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pláže kolem Brněnské přehrady dostanou hygienické zázemí i hřiště

Na čtyřech plážích kolem Brněnské přehrady přibude hygienické zázemí, hřiště a další rekreační prvky. Radnice nyní na opravu pláží vypsala zakázku za 14,8 milionu korun, informoval primátor Roman Onderka (ČSSD). Použití nových toalet, sprch a sportovišť bude zdarma.

Úpravy se týkají pěti nejoblíbenějších pláží, kam se lidé chodí koupat. Zejména hygienické zázemí na mnoha z nich dosud chybělo.

Brněnská přehrada je jednou z nejvyhledávanějších lokalit v okolí Brna, v létě ji navštěvují desetitisíce lidí denně. "Díky opravám snad turisté stráví v okolí přehrady delší dobu než dosud, protože v současné době není potřebné zázemí vybudováno v dostatečné kapacitě," uvedl Onderka. Úpravy se týkají Rakovecké zátoky, Sokolského koupaliště, Kozí horky a Rokle.

Úpravu pláží plánovala radnice už na jaře, kvůli letnímu koupání rozhodla samotnou stavbu zahájit až po sezoně. Největší novinkou budou sprchy, které dosud nebyly ani u jedné z pláží. Toalety a sprchy však nelze vybudovat na všech plážích, protože všude nevede kanalizace a vodní potrubí. Například na nudistické pláži proto vzniknou toalety s vlastní jímkou.

Brněnská přehrada prošla v minulých letech úpravami, při nichž se odstranily sinice a přijala se opatření, aby se zabránilo jejich přemnožování. Letos zůstala voda na většině pláží čistá až do konce letní sezony. Vyčištění přehrady přišlo asi na 140 milionů korun.

Zdroj ČTK

Štítky přehrada, Prýgl, zázemí, Brno, pláž, Brněnská přehrada, sprcha, Roman Onderka, ČSSD, Rokle, Kozí horka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pláže kolem Brněnské přehrady dostanou hygienické zázemí i hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.