Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pět trhovců z brněnského Zelného trhu má zaplatit půl milionu

Oblastní inspektorát práce pro Jihomoravský a Zlínský kraj uložil pěti trhovcům z brněnského Zelného trhu pokuty v celkové výši půl milionu korun. Důvodem je nelegální zaměstnávání. Inspektorát trhovce kontroloval letos v červnu. ČTK to řekla řekla vedoucí právního odboru inspektorátu Dagmar Berková.

Inspektorát zahájil ještě dalších pět řízení o uložení pokuty, která dosud neuzavřel. „V několika dalších případech ještě probíhá vypořádání protokolu, aby kontrolovaná osoba mohla podat námitky," uvedla Berková.

Podle inspektorátu kontrola na Zelném trhu odhalila celkem 17 nelegálně zaměstnávaných osob. Některé z nich na trhu pracovaly, i když byly vedeny v evidenci uchazečů o zaměstnání. Pokuty inspekce uložila v několika případech i zaměstnancům trhovců. „Tam je to ale pouze v řádu tisíc korun," uvedla Berková.

Celkem letos Oblastní inspektorát práce pro Jihomoravský a Zlínský kraj uložil za nelegální zaměstnávání pokuty ve výši 6,375 milionu korun. Nejvyšší pokutu 2,5 milionu má zaplatit jedna z pražských stavebních firem, která v Brně nelegálně zaměstnávala deset lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky Zelný trh (Brno), Dagmar Berková, Inspektorát práce, Zlínský kraj, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět trhovců z brněnského Zelného trhu má zaplatit půl milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.