Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pět dětí dostalo peníze z dražby na brněnském plese

Poukazy v hodnotě 430.000 korun dnes předali organizátoři Plesu jako Brno nadačnímu fondu Pro dětský smích. Nadace peníze rozdělila mezi pět těžce nemocných dětí, které je potřebují na rehabilitační pomůcky, rehabilitaci nebo lázně. Zástupci nadace to dnes uvedli na tiskové konferenci.

Peníze pocházejí z dražby uměleckých předmětů, která se na plese konala. "Vybrali jsme pět dětí, pět diagnóz, pět osudů, peníze jsme rozdělili do haléře," uvedla ředitelka fondu Alice Tobiášová. Diagnózy, které děti mají, podle ní vykazují prokazatelné zlepšení například po lázeňském pobytu v Klimkovicích, který však pojišťovny neproplácejí. "Rozhodli jsme se jim
pomáhat dlouhodobě," uvedla Tobiášová. Každá rodina dostala po 86.000 korunách.

Peníze získala i rodina Matěje Hejduka, který má dětskou mozkovou obrnu. "Prostředky použijeme na doplacení invalidního vozíku a doplacení schodišťové plošiny," uvedla matka chlapce Dagmar Hejduková.

Na lednovém plesu se sešla především tuzemská smetánka. Někteří hosté neváhali za účast na akci zaplatit až 15.000 korun, Ples jako Brno byl vyprodán. Mezi lákadla patřily kulinářské speciality připravované přímo před zraky hostů.

Labužníci si mohli na akci pochutnat například na steaku z tuňáka či mušlích svatého Jakuba, v nabídce byla i vepřová líčka, grilovaná kachní foie gras či jehněčí panenka. Hosty obsluhovalo přes sto číšníků. Protože organizátoři čelili kritice kvůli plýtvání surovinami, zbylé jídlo dnes převezli do azylového domu Armády spásy. Celkem šlo o 20 přepravek. Bezdomovci si tak mohli pochutnat na ústřicích nebo krevetách.

Zdroj: ČTK

Štítky peníze, ples, Brno, Klimkovice, Armáda spásy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět dětí dostalo peníze z dražby na brněnském plese  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.