Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pěkné počasí přilákalo na přehradu tisíce lidí

Pěkné počasí přilákalo ve svátek na Brněnskou přehradu tisíce lidí. Parkoviště kolem nádrže byla už po poledni přeplněná. Na přehradě byly i prvomájové slavnosti, mnoho lidí také využilo pracovní volno k rekreaci. S lidmi se tu sešli na prvomájovém mítinku i představitelé sociální demokracie.

„Parkoviště kolem přehrady i blízké zoologické zahrady jsou využitá na více než sto procent. Lidé parkují i na trávnících," řekl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

V Brně bylo ve středu po poledni slunečno a teplo. „V takových dnech jezdí na přehradu i 100 tisíc až 200 tisíc lidí,“ řekl starosta městské části Bystrc Vladimír Vetchý.

Vetchý se zúčastnil setkání špiček sociální demokracie s lidmi. Asi ke třem stovkám lidí promluvil například předseda ČSSD Bohuslav Sobotka nebo místopředseda Michal Hašek. Hovořili například o nutnosti změny ve státě, snížení nezaměstnanosti a nedostatečném financování sociálního sektoru.

V Bystrci, ke které přehrada patří, je podle starosty Vetchého problém s parkováním dlouhodobý. Kolem vody jsou parkoviště pro stovky aut, kapacita ale často nestačí.

Přehrada prošla v minulých letech procesem, který má zabránit přemnožení sinic v letních měsících. Loni vydržela voda čistá až do konce prázdnin. „Přehrada se tak stala oblíbeným cílem výletníků a letos to nejspíš bude stejné,“ uzavřel Vetchý.

Zdroj: ČTK

Štítky Brněnská přehrada, pěkné počasí, rekreace, parkování, přehrada, Vladimír Vetchý, Bystrc, Bohuslav Sobotka, Michal Hašek, ČSSD, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěkné počasí přilákalo na přehradu tisíce lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.