Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Papouščí zoo v Bošovicích zahájila sezonu, získala nové druhy

S novými druhy papoušků se mohou návštěvníci ode dneška seznámit v papouščí zoo v Bošovicích na Vyškovsku. Ta zahájila čtvrtou sezonu a až do listopadu zde mohou lidé vidět téměř tři desítky druhů, což je stejně jako v pražské zoo. Někteří papoušci mají téměř metr, informovala v tiskové zprávě ředitelka Hana Škrháková.

Loni majitelé získali aratingy dlouhoocasé brazilské a ary žlutokrké, dále šarlatově červené ary arakangy. Letos na jaře rozšíří zoo chov amazónků černotemenných, amazónků modrohlavých a amazoňanů nádherných.

Zoo se nachází 25 kilometrů od Brna a papoušci se chovají ve 120 voliérách na ploše půl hektaru. K dalším druhům patří například ara, kakadu, amazoňan či žako. Letos se areál v červnu rozšíří o pavilon pro amazoňany.

"Od začátku roku už se nám podařilo odchovat deset mláďat. Mezi nejvýznamnější patří mládě vzácného papouška kakadu žlutolícího sulaweského," poznamenala Škrháková. "Návštěvnost nám neustále roste a těší nás, že lidé k nám chodí opakovaně. Třeba i dvakrát nebo třikrát za rok," doplnila Škrháková.

Zoo nabízí i výstavy či přednášky pro veřejnost či školy a školky, děti si mohou například ve výběhu krmit zakrslé kozlíky. Letos se zde budou konat tradiční prodejní výstavy velikonočních kraslic včetně ukázky takzvaného résování, tedy vyškrabávání barvy do různých motivů.

První papouščí zoologická zahrada v Česku se otevřela v létě roku 2011. Jejím přirozeným předchůdcem byla Farma Ara, kterou založil Vlastimil Škrhák již v 80. letech. Zahrada má otevřeno až do 17. listopadu každý den od 10:00 do 18:00.

Zdroj: ČTK

Štítky papoušek, ZOO Praha, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Papouščí zoo v Bošovicích zahájila sezonu, získala nové druhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.