Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Oprava Zelného trhu se protáhne o čtyři měsíce

Dlouhá rekonstrukce Zelného trhu bude ještě delší. V pátek tuto nepříjemnou zprávu oznámil brněnský magistrát. Archeologický průzkum, který započal hned po odstranění svrchních vrstev dlažby a zeminy a měl trvat deset dní nakonec trval celých 112 dní. Z tohoto důvodu není dle brněnské radnice možné stihnout původní termín dokončení stavby a dělníci tak místo opustí až v polovině května 2015.

Dojde také k navýšení investice do rozsáhlé rekonstrukce. Původní smlouva počítala s částkou 60,4 milionu korun a dokončením 18. ledna 2015. Aktuální hodnota prací dosahuje 66,9 milionů. Dotace z fondů Evropské unie dosahuje 48 milionů korun.

Historické náměstí Zelný trh se promění v tradiční odpočinkovou zónu, kde si lidé nejenom nakoupí ovoce a zeleninu, ale budou se zde moci také zastavit, odpočinout si a posedět. V rámci rekonstrukce celého prostoru zde bude vysazeno sedmnáct nových stromů a bude opravena historická kašna Parnas.

Nově jsou také navrženy fontány před Moravským zemským muzeem a samozřejmostí je instalace laviček, odpadkových košů a stojanů na kola. Plocha celého náměstí bude nově zpevněna. Součástí rekonstrukce bude také instalace tří podzemních kontejnerů na separovaný odpad, a to v ústí do ulice Starobrněnské. 

 

Začíná rekonstrukce Zelného trhu

Pátek, 28. března 2014, 13:13

Vizualizace rekonstrukce Zelného trhu v Brně, vizualizace: Atelier RAW
Vizualizace rekonstrukce Zelného trhu v Brně, vizualizace: Atelier RAW

Štítky brno, zelný trh, archeologický průzkum, rekonstrukce, oprava, prodloužení, termín, Zelný trh (Brno), Evropská unie, Moravské zemské muzeum, Parnas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Zelného trhu se protáhne o čtyři měsíce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.