Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novoroční ohňostroj ozáří i brněnskou oblohu

Příchod roku 2013 ozáří rakety oficiálních ohňostrojů jen v některých z největších měst České republiky. Barevnými světly a výbuchy petard chystá oslavit nový rok i magistrát Brna.

Patrně nejnákladnější a tradičně největší ohňostroj vypukne v Praze. Hlavní město oslaví příchod Nového roku ohňostrojem minutu po 18. hodině 1. ledna. Radnice se pro termín pořádání rozhodla na základě ankety občanů. Magistrát pak vypsal veřejnou zakázku s tím, že cena oslavy nesmí přesáhnout jeden milion korun.

Ani moravská metropole se nenechá zahanbit a do roku 2013 vstoupí ve velkém stylu. „Ano, ohňostroj bude 1. ledna, město tuto akci podporuje částkou 500 tisíc korun,“ informoval za brněnský magistrát Pavel Žara. Program oslav vedení města teprve zveřejní.

Ve stejnou chvíli vybuchnou zářivě rakety také nad noční oblohou Hradce Králové a o oslavu příchodu roku se nenechali připravit ani v části Ostrava-jih. V Olomouci se bude letos, tak jako každoročně, na silvestra oficiální ohňostroj pořádat na Horním náměstí.

Ale ani menší města se nenechají zahanbit. Na barevnou podívanou se mohou těšit občané Kladna, Třeboně, Hodonínu a Jihlavy. Na oficiálně ohňostroj se mohou těšit rovněž občané Dolního Bousova, kde žije pouhých 2510 obyvatel.

Naopak lidé v Pardubicích nebo v Liberci si rachejtle letos musí odpálit sami. Podobné to bude i na jihu republiky v Českých Budějovicích. Plzeň dosud informace o případných oslavách nezveřejnila.

Napsal František Bužek, Mediafax
Foto: Aida, Wikipedia

Štítky ohňostroj, Brno, 2013, magistrát, slavnost, Česko, Praha, Mediafax, Hradec Králové, Wikipedie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoroční ohňostroj ozáří i brněnskou oblohu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.