Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová radnice hostí výstavu 150 let brněnských hasičů

Brněnští profesionální hasiči dnes v podvečer slavnostně zahájili výstavu dobových historických předmětů v Křížové chodbě Nové radnice v Brně.

Za přítomnosti vedoucích příslušníků HZS Jihomoravského kraje, ředitele pobočky Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR Ing. Jiřího Vítka a generálního ředitele společnosti SNIP&CO Jiřího Morávka se tak otevřela výstava, která je průřezem historie hasičů z povolání.

Návštěvníci na výstavě mohou shlédnout např. dobové fotografie a dokumenty (Strážní kniha, záznamy z doby Protektorátu aj.) od 19. do 21. století, historické i současné uniformy nebo prostředky představující vývoj dýchací techniky.

Výstava bude otevřená do 22. června, vždy od úterý do soboty v 10-18 hodin. Otevřeno bude ale také v neděli 22.6. Vstup je zdarma.

Výstava je jednou z mnoha událostí spojených s oslavou 150 let od založení profesionálního sboru v Brně. Aktuální kalendář akcí najdete na www.firebrno.cz/150let.

Tisková zpráva

Štítky hasiči, výstava, výročí, 150 let, Nová radnice, Brno, radnice, Jiří Vítek, Jiří Morávek, Ministerstvo vnitra České republiky, křížová chodba, Česko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová radnice hostí výstavu 150 let brněnských hasičů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.