Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Noc venku – akce na pomoc bezdomovcům

Armáda spásy, Magistrát města Brna a Diecézní charita Brno připravily na čtvrtek 20. listopadu ojedinělou akci s názvem Noc venku. Jde o jakýsi druh kulturního a sociálního happeningu, který má ukázat na problém bezdomovectví a zároveň nabídnout pomoc lidem bez střechy nad hlavou.

Happening se uskuteční v prostoru kolem kostela sv. Jakuba v Brně. Jedná se o charitativní akci, která je nasměrována na pomoc lidem bez střechy nad hlavou.

Na programu jsou dokumenty, koncerty, výstava fotografií, pieta za zemřelé lidi bez domova, mše svatá atd. Jako dobrovolné vstupné mohou lidé přinést trvanlivé potraviny, ponožky, spodní prádlo v hodnotě 50 Kč, dobrovolný příspěvek atd.

Noc venku zajišťují v rámci magistrátu sociální kurátoři, akce je určena zejména veřejnosti, která si může zkusit částečné bezdomovectví strávením jedné noci venku.

Pokud budete mít čas a chuť, přijďte se alespoň na chvíli podívat. Domníváme se, že je to druh akce, který má smysl a přináší tolik potřebnou osvětu. Akce se uskuteční ve čtvrtek 20. listopadu od 18.00 hodin do 7.00 hodin do rána v okolí kostela sv. Jakuba na Jakubském náměstí.

Tisková zpráva

Štítky bezdomovci, akce, na pomoc, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noc venku – akce na pomoc bezdomovcům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.