Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nízkoprahový klub Pavlač získal časovanou botu

Nízkoprahový klub Pavlač – terénní služba, organizace Ratolest Brno získal ČASovanou botu v kategorii Skokan roku. Ta patří spolu s dalšími dvěma – Osobnost roku a Tým roku ke každoročně udělovaným cenám za největší přínos v oboru nízkoprahových sociálních služeb, tzv. ČASované boty 2014.

Kategorii Skokan roku pro pracovníka nebo zařízení, který resp. které v oboru působí méně než dva roky, ovládl letos Nízkoprahový klub Pavlač - terénní služba, organizace Ratolest Brno. Cenu si NK Pavlač zasloužil zejména za významný počin z předešlého roku 2014, kterým bylo udržení služby i po přechodu na terénní formu. NK Pavlač přišel na 14 měsíců o prostory, ve kterých poskytoval sociální služby a ze dne na den se transformoval na novou formu práce. Pracovníci nechtěli přijít o klienty, kteří službu znali, a probíhala s nimi aktivní spolupráce, zároveň bylo potřeba převést většinu nabízených služeb a aktivit na jinou formu práce – terénní, což se podařilo. Díky těmto zkušenostem se pracovníci navíc dostali i do míst, kde to dříve nebylo možné, na brněnské ubytovny. Zde se setkávali s rodinami a dětmi, které žily v nevyhovujících podmínkách a neměli možnost využívat sociální služby pro děti a mládež, nebo navštěvovat předškolní přípravu.

Pracovníci začali nabízet sociální služby nízkoprahového zařízení, které je v okolí jedinou podobnou institucí s terénní formou zaměřenou na klienty ve věku již od 6 let. Mezi nejvyužívanější činnosti patří poradenství tkající se školy, zdraví, partnerských vztahů, doučování, předškolní aktivity, kontaktní práce a zvyšování kompetencí klientů řešit svou nepříznivou situaci. Díky těmto zjištěním a zkušenostem se podařilo NK Pavlač získat potřebné prostředky i z tzv. Norských fondů, díky kterým je možné zabezpečit sociální práci na ubytovnách. Projekt je zaměřen zejména na děti a matky, žijící na ubytovnách, podporu vzdělávání a informování o právech klientů. Projekt podpořila Nadace Open Society Fund Praha z programu Dejme (že)nám šanci, který je financován z Norských fondů.

Tisková zpráva

Štítky obuv, sociální služby, Brno, ubytovna, Nadace Open Society Fund Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nízkoprahový klub Pavlač získal časovanou botu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.