Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na přehradě odstartuje v sobotu 69. plavební sezona

Slavnostním nástupem kapitánů bude v sobotu 18. dubna v 10 hodin na Brněnské přehradě zahájena 69. plavební sezona. Na hladinu poté vypluje všech pět dvoupalubových lodí, které nesou jména partnerských měst, a také historická jednopalubová loď Brno.

Zájemce o svezení letos nečekají žádné změny v cenách jízdného, drobnými úpravami ale prošel plavební řád. „Snažíme se vyjít vstříc poptávce cestujících, proto přidáváme jedno spojení navíc ve večerních hodinách během letních měsíců a naopak první ranní spoje budeme ubírat, protože o ně prakticky nebyl zájem,“ řekl Miloš Havránek generální ředitel Dopravního podniku města Brna, který lodní dopravu na přehradě provozuje.

Největší dopravní společnost na jižní Moravě se každoročně snaží přilákat na plavbu lodí zejména rodiny s dětmi. Letos pro mladé cestující  do 15 let přichází se soutěží pod názvem Staň se kapitánem! 

„Děti mohou získat hodnosti od plavčíka, přes lodníka a důstojníka až po kapitána. Budou sbírat razítka do hrací kartičky, za každou zastávku jedno. Sedmdesát nejpilnějších návštěvníků bude odměněno plavbou se speciálním programem,“ představil hru vedoucí lodní dopravy Martin Ecler.

A další novinka. Oblíbená pojízdná vstupenka, která zahrnuje slevu do několika vybraných turisticky atraktivních míst, bude letos rozšířena i na zábavní vědecké centrum VIDA. Doposud nabízela kombinaci plavby lodí s návštěvou zoologické zahrady nebo hradu Veveří.

Provoz lodní dopravy byl zahájen 5. května 1946 na trase Bystrc – Kozí horka – Sokolské koupaliště – Osada – Rokle – Obora – Zouvalka – hrad Veveří a zpět. V letech 1948 – 49 byla plavební dráha postupně prodloužena na Mečkov a do Veverské Bítýšky.
Výjimkou pravidelného provozu byl rok 2009, kdy musela být kvůli čištění nádrže od sinic upuštěna hladina o deset metrů, a tím pádem nebylo možné lodní dopravu provozovat.

 

Štítky vodní doprava, Brno, Brněnská přehrada, Dopravní podnik města Brna, Jihomoravský kraj, Hrad Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přehradě odstartuje v sobotu 69. plavební sezona  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.