Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Automotodromem v neděli projelo 2988 motocyklů - nový rekord!

Na konec závodní sezóny Masarykův okruh v Brně opět připravil pokus o překonání rekordu v počtu motocyklů na závodní trati. Loňský rekord 1349 strojů byl překonán víc jak dvojnásobně. Pokus o rekord se opět stal také vzpomínkou na tragicky zesnulého závodníka Marca Simoncelliho.

Čelo skupiny majitelů všech možných strojů vedli motocykloví závodníci jako Karel Hanika, Ondra Ježek, Kamil Holán a kaskadér Josefem Šiler. Motorkářů na trati bylo tolik, že po obkroužení 5403 m dlouhého okruhu tito lídři dav motocyklů dojeli.  „Běžná závodní kapacita dráhy v tu chvíli byla překročena víc jak padesátinásobně,“ podotkla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová. „Celá akce měla skvělou atmosféru. Musím všem účastníkům poděkovat, hodně z nich jelo z velké dálky, měli jsme tu dokonce i zahraniční účastníky,“ doplnila.

ČTĚTE VÍCE V neděli by měl na automotodromu padnout nový rekord

Počet účastníků výrazně překonal veškeré předpoklady pořadatelů. „Nechali jsme vytisknout dva a půl tisíce pamětních samolepek, ty ale došly. Takže lidé, kteří přijížděli až těsně před rekordem, museli dostávat starší verzi, na které neodpovídá datum akce,“ doplnil prezident Abajafans Jiří Dočekal. Účasti pomohlo i počasí, které bylo k motorkářům příznivé a nepřineslo obávaný déšť. 

Jezdce na okruhu podpořila i světová motorkářská hvězda Valentino Rossi, který v přímém přenosu závodu v malajském Sepangu ukázal na kameru cedulku s českým textem „Díky všem motorkářům za podporu memoriálu Marca Simoncelliho v Brně."

 

Štítky Automotodrom, Brno, rekord, motocykly, Valentino Rossi, Marco Simoncelli, motocykl, Masarykův okruh, Karel Hanika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Automotodromem v neděli projelo 2988 motocyklů - nový rekord!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.