Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na náměstí Svobody splnili přísahu noví hasiči a policisté

Za doprovodu Hudby Hradní stráže a Policie ČR dnes odpoledne v Jihomoravské metropoli složilo několik desítek nových hasičů a policistů slavnostní slib. Zaplněným náměstím se pak rozezvučely hasičské sirény a diváci shlédli práci hasičů při simulovaném požáru pětipatrové budovy.

V rámci oslav 150 výročí profesionálních hasičů v Brně se letošní slavnostní slib uskutečnil přímo v centru Brna na náměstí Svobody. Hudba Hradní stráže a Policie ČR svým koncertem přilákala kromě rodinných příslušníků slibujících i řadu dalších diváků. Úspěch ve zvoleném povolání přišel popřát všem novým policistům a hasičům policejní prezident Tomáš Tuhý, náměstek generálního ředitele HZS ČR Slavomír Bell, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, ředitel krajské ředitelství PČR Jihomoravského kraje Leoš Tržil, ředitel HZS JMK Jiří Pelikán a řada dalších hostů.

Po ukončení slavnostního ceremoniálu se divákům představila soutěžní družstva Mezinárodního policejního mistrovství České republiky v jízdě na koni. Především dětští návštěvníci ocenili potleskem ukázku hašení makety domečku historickou stříkačkou z Blučiny. Při simulovaném požáru ve třetím patře nárožní budovy předvedli hasiči evakuaci ohrožených osob pomocí speciálního záchranného rukávu na automobilovém žebříku. Defilé historické i moderní hasičské techniky ukončilo program slavnostního odpoledne.

Tisková zpráva

Štítky hasiči, policie, hzs, přísaha, Brno, náměstí svobody, slavnostní, ceremoniál, Policie České republiky, Tomáš Tuhý, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Hasičský záchranný sbor, Jiří Pelikán, Česko, Blučina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí Svobody splnili přísahu noví hasiči a policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.