Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jižní Moravě opět zdražil benzin i nafta

Na jižní Moravě v uplynulém týdnu opět zdražil benzin i nafta. Za litr nejpoužívanějšího Naturalu 95 zaplatili řidiči ve středu průměrně 38,69 koruny, což je o 18 haléřů více než před týdnem. U nafty vzrostla cena o 13 haléřů na průměrnou cenu za litr 37,78 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Nejdražší benzin v regionu mají lidé dlouhodobě v Brně. Ve středu stál průměrně 39,37 Kč. Ve srovnání s tím jsou ceny na Hodonínsku, Znojemsku a Blanensku zhruba o korunu na litr nižší. Nižší ceny benzinu než na jižní Moravě nabízejí motoristům v průměru všechny sousední kraje: Zlínský, Olomoucký, Parubický i Vysočina. Nižší je i celostátní průměr. Benzin v zemi stojí v průměru 38,17 Kč, nafta o korunu méně.

    Příznivější jsou ceny pohonných hmot v Rakousku. Podle údajů webu www.fuel-prices-europe.info se tam litr obdobného benzinu prodává v průměru za 1,47 eura, tedy v přepočtu za 36,63 Kč, nafta za 1,42 eura (35,38 Kč).

    Na sousedním Slovensku vyjde benzin dráž než v Jihomoravském kraji. Prodává se za 1,558 eura (38,82 Kč). Nafta je ale jevnější, stojí 1,428 eura za litr, v přepočtu 35,58 koruny za litr. 

Zdroj ČTK

Štítky benzín, Jihomoravský kraj, motorová nafta, Brno, Rakousko, okres Blansko, okres Znojmo, okres Hodonín, Olomoucký kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě opět zdražil benzin i nafta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.