Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Modřická Olympia žádá po Kajotu odstranit dětské výherní automaty

Vedení zábavního a nákupního centra Olympia v Modřicích u Brna vyzvalo společnost Kajot, aby odstranila výherní automaty v dětském koutku. Upozorňovali na ně návštěvníci.

Dítě do automatů s obrázky na válcích mohlo vložit až tisíc korun a získat poukázku na sladkosti nebo hračku. Podle ředitele centra Jana Pazoura se Kajot zavázal, že v koutku budou jen nevýherní automaty. Pazour to dnes sdělil v tiskové zprávě, reakci Kajotu zjišťujeme. 

Děti mohou do automatu vhodit od dvacetikoruny po tisícovku. "Společnost Gremona, tedy v podstatě Kajot, nenaplnila naši představu. Před nedávnem prošla Olympia řadou velkých úprav a plocha před nájemní jednotkou Kajot Intacto&Planet Bowling má být prostorem se zábavními nevýherními prvky, které by doplňovaly část centra, v níž je multikino, bowling, restaurace či občerstvení," řekl Pazour.

Výherní automaty nehodlá vedení centra akceptovat a začalo okamžitě jednat o tom, aby provozovatel zajistil naplnění dohody. Mluvčí Kajotu Michal Binka v pondělí deníku Rovnost řekl, že na automatech nejdou vyhrát peníze, proto není potřeba nic ohlašovat. Že lze do automatů vhodit až tisícovku komentoval tím, že výrobce automaty tak běžně dodává. 

V Brně se přitom v současné době řeší regulace hazardu, 22 městských částí ho plošně zakázalo a dnes se rozhodne o regulaci v Brně-střed, kde je heren nejvíce. Starosta Libor Šťáska (ODS) chce plošnou regulaci zmírnit a povolit dvě kasina. Novelizovanou vyhlášku bude schvalovat brněnské zastupitelstvo příští týden.

Zdroj ČTK

Štítky automaty, Kajot, Brno, Olympia, hrací automat, Modřice, regulace, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modřická Olympia žádá po Kajotu odstranit dětské výherní automaty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.