Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Městská policie o víkendu nezahálela

Strážníci Městské policie mají velmi pestrou činnost. Na jedné straně stíhají v ulicích neukázněné motoristy a na straně druhé chytají například bytové zloděje. Naposledy o tomto víkendu.

V prvním případě se jednalo o vozidlo, jehož řidič překročil v sobotu před půlnocí  v Plotní ulici povolenou rychlost o více než dvacet kilometrů v hodině. Z tohoto důvodu strážníci, v tomto úseku právě měřící rychlost vozidlo zastavili, aby přestupek s řidičem projednali. Při komunikaci s ním však hlídka pojala podezření, že čtyřiačtyřicetiletý muž řídil pod vlivem alkoholu, a proto jej vyzvala k orientační dechové zkoušce. Ta skutečně opakovaně prokázala přítomnost alkoholu v dechu řidiče a to v hodnotě téměř jeden a půl promile. Strážníci tedy na místo přivolali republikové policisty, kterým případ pro podezření ze spáchání trestného činu předali.

Ve druhém případě zaznamenali strážníci pohyb cizí osoby v prázdném obecním bytě v ulici Cejl. Dveře bytových prostor sice byly neporušeny, avšak hlídka při bližším zkoumání nalezla otevřené ventilační okno. Ihned na to se ukázalo, že v bytě se nachází šestatřicetiletý muž, který ani svoje protizákonné vniknutí do bytu nezapíral. Strážníci proto na místo přivolali hlídku republikových policistů, kterým případ pro podezření ze spáchání trestného činu předali.

Autoři

Štítky Cejl, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie o víkendu nezahálela  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.