Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Městská hromadná doprava v Brně již jezdí podle jízdních řádů

Ledovková kalamita v Brně, která od pondělí 1. prosince ochromovala dopravu i na jiných místech ČR, dnes konečně opadla. Ve středu 3. prosince se v odpoledních hodinách situace v MHD stabilizovala a všechny linky se vrátily do svých standardních tras. Spoje od 12:00 hodin jezdí podle platných jízdních řádů. Výši škod způsobených touto kalamitní situací budeme mít vyčíslenou v pátek 5. prosince.

„Škody prozatím odhadujeme v řádech desetitisíců až statisíců korun. Jsou zejména na vozech a na trolejovém vedení. V krizových momentech jsme zaznamenali od většiny našich cestujících solidaritu a pochopení s nastalou situací. Bohužel pro jiné se kalamita stala příležitostí k nepochopitelnému vandalismu, který škody způsobené touto událostí ještě zvýší,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Narážel tím na dvě posprejované tramvaje, které kvůli nepřízni počasí a namrzlé troleji musely z úterý na středu nestandardně „nocovat“ ve smyčce v Modřicích. Odstranění nápisů velkého rozměru ze dvou tramvají bude stát desítky tisíc korun.

Situace v brněnské MHD už je dnes klidná a všechny spoje jezdí podle platných jízdních řádů. „Sledujeme nadále ostatní velká města a jejich boj s námrazou. S prosbou o pomoc se na nás obrátili kolegové z Olomouce, kterým se na některých tratích zatím nepodařilo obnovit tramvajových provoz. Zítra jim proto pošleme naše montážní vozidlo pro opravu trolejí,“ řekl Miloš Havránek.

Dopravní podnik města Brna děkuje všem svým zákazníkům za jejich trpělivost a pochopení a omlouvá se za komplikace při cestování od pondělí do středy. Zároveň vedení DPMB velmi oceňuje obětavou práci všech řidičů, mechaniků, dispečerů a dalších pracovníků, kteří se podíleli na odstraňování následků kalamitního stavu a snažili se o maximální možnou přepravu cestujících.

Zdroj, foto: DPMB

Štítky jízdní řád, městská hromadná doprava, Brno, Dopravní podnik města Brna, Česko, Modřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská hromadná doprava v Brně již jezdí podle jízdních řádů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.