Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mendlovo náměstí projde rekonstrukcí. Jak by po ní mělo vypadat?

Magistrát města Brna, Odbor územního plánování a rozvoje, zve občany na veřejnou besedu „Mendlovo náměstí – požadavky na jeho budoucí podobu“, která se bude konat v pondělí 27. dubna v 17.30 hod. v pivovarském sále Pivovaru Starobrno, za účasti náměstka primátora pro oblast rozvoje města Martina Andera, dalších zástupců městské samosprávy, úředníků magistrátu, ale i architektů, projektantů a dopravních inženýrů.

Cílem besedy je především shromáždit připomínky ke stávající podobě Mendlova náměstí, aby v rámci projednávané změny územního plánu mohly být požadavky občanů řešeny. Veřejnost na besedě získá také veškeré informace o aktuálně zpracovaných plánech a dokumentacích pro toto území včetně variant řešení tras veřejné dopravy.

I když byly v minulosti zpracovány návrhy a studie řešící toto území, stále není rozhodnuto o konečné podobě Mendlova náměstí, která by zajistila kvalitu veřejného prostranství i dobré fungování významného přestupního uzlu veřejné dopravy.

Cílem besedy je tedy získat názory občanů na to, co považují za důležité řešit v tomto významném městském prostoru, co jim schází, jaké problémy je tíží. Jejich návrhy budou podkladem pro další řešení ze strany odborníků a pro přípravu potřebné změny Územního plánu města Brna v této lokalitě,“ řekl náměstek primátora města Brna Martin Ander.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Martin Ander, Pivovar Starobrno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mendlovo náměstí projde rekonstrukcí. Jak by po ní mělo vypadat?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.