Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Medvíďata slavila narozeniny. Se sudem od Komety

Hovězí maso, makrela, jablko a kousky mrkve spojené želatinou. Ne, nejedná se o recept z pořadu Babicovy dobroty. Toto složení měly tři dorty, které chovatelé brněnské zoo připravili ledním medvíďatům Kometě a Nanukovi u příležitosti jejich prvních narozenin.

Pro brněnskou zoo je úspěšný odchov ledních medvědů velký úspěch. „První rok je pro ně plný nebezpečí. Svědčí o tom fakt, že na celé planetě se odchovalo pouze devět ledních medvědů, z toho dva právě u nás,“ řekl ředitel brněnské zoo Martin Hovorka.

Dárek dostala mláďata také od adoptivních rodičů z brněnského hokejového klubu Kometa. „Přinesli jsme jim prázdný sud od piva na hraní. Jeden dostane do nového bazénu také jejich otec Umca,“ sdělil marketingový referent brněnské Komety Lukáš Bajer. Zároveň medvíďatům popřál, aby se dožila minimálně šedesáti let stejně jako hokejový klub.

S prázdnou nepřišli ani návštěvníci, kterých se na oslavě sešlo přes pět set. „Kometě a Nanukovi přinesli tři umělé bójky a koš mrkve a jablek,“ informovala mluvčí brněnské zoo Monika Brindzáková.

Jedním z Brňanů, kteří přišli medvědům pogratulovat, byl i student Vojtěch Sláma. „Jsou velmi roztomilí. Zúčastnil jsem se už jejich křtu, takže jsem si tuto událost nemohl nechat ujít,“ vysvětlil Sláma.

Kometa a Nanuk v brněnské zoo druhé narozeniny už neoslaví, na jaře je čeká stěhování do jiné zoologické zahrady.

Autoři

Štítky Nanuk, Kometa, Cora, Umca, zoo, nerozeniny, narozeniny, Zoologická zahrada Brno, Lukáš Bajer, sud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medvíďata slavila narozeniny. Se sudem od Komety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.