Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé, již ukazují, že to s námi není tak špatné

Dnes se k nám donesla dobrá zpráva. Městská policie Brno si pochvaluje zvyšující se četnost případů, kdy poctiví nálezci cenností snadno nabyté mobily, peněženky, fotoaparáty nebo notebooky přes strážníky vracejí zpět majitelům.

Situace, kdy dorazí nálezce na služebnu městské policie a předá nalezené věci, je dle statistik čím dál častější. Přesto asi strážníky, kteří měli službu včera odpoledne překvapilo, že se sešly krátce po sobě hned dva takové případy.

"První se týkal podchodu pod hlavním nádražím, kde čtyřicetiletý muž nalezl peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady a tento nález předal právě procházející hlídce," popsal první situaci mluvčí městské policie Michal Simandl.

Další případ následoval krátce nato. Jednačtyřicetiletý muž našel na Novém náměstí v Králově Poli u dětského hřiště peněženku. Zavolal linku 156 a oznámil strážníkům svůj záměr ji vrátit. "Díky tomuto činu se tak původní majitel opět setká nejen se svými penězi, ale hlavně s veškerými osobními doklady, jejichž vyřizování by mu přineslo nemalé obtíže," doplnil Simandl.

Štítky dobré zprávy, Brno, městská policie, peněženky, nalezené, vrácení, peněženka, obecní policie, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé, již ukazují, že to s námi není tak špatné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.