Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Koupaliště Dobrák konečně otevře po rozsáhlé rekonstrukci

V pátek prvního srpna konečně otevře své brány koupaliště Dobrák v Králově Poli. Rekonstrukce za 29 milionů přinesla několik změn. Velký bazén byl zkrácen a je mělčí, malý bazén byl rozdělen na tři různě hluboké a brzy přibyde i tobogán. První den bude pro veřejnost vstup zcela zdarma.

V pátek 1. srpna se návštěvníci poprvé v letošní letní sezóně osvěží v bazénech na „Dobráku“. Od 12 hodin bude mít veřejnost vstup volný a lidé si budou moci nejen zaplavat, ale také si užít atrakcí v přilehlém Fun Parku. Provozovatel areálu na páteční den otevřených dveří připravil zábavný program s aktivitami pro děti, malováním na obličej a hudbou.

„Rekonstrukce začala v únoru letošního roku,“ řekla mluvčí městské části Královo Pole Olga Pelcová. „Opravili jsme bazény a zrekonstruovali technologické zázemí včetně zařízení k čištění vody,“ vysvětlila.

Největší změnou, kterou návštěvníci zaznamenají, bude zkrácení velkého bazénu z původní délky necelých 50 metrů na dnešních 40 metrů. Je také mělčí: jeho dno bylo vyvýšeno nadbetonováním, takže má maximální hloubku 1,6 m. Díky tomu se v bazénu voda rychleji prohřeje a samozřejmě se zmenší její celkový objem – dá se tedy očekávat úspora nákladů. Při rekonstrukci plaveckého bazénu se pamatovalo i na handicapované návštěvníky, do vody se dostanou pomocí hydraulického zvedáku.

I rekreační bazén doznal změn. Nově je rozdělen na tři samostatné mělké bazény: je zde brouzdaliště s hloubkou 30 cm, pak bazén pro neplavce hluboký maximálně 0,75 m a bazén pro plavce s dojezdem tobogánu o hloubce 1-1,45 m. Na instalaci tobogánu si však ještě budeme muset počkat.

Koupaliště, vybudované v roce 1961 v akci Z, dostalo současný, moderní vzhled. Přispěl k tomu i nově položený trávník zavlažovaný automatickým systémem dešťovou vodou. Původní nevzhledný plot oddělující travnaté plochy pro ležení od dlážděných ploch kolem bazénů už zde návštěvníci nenajdou. Nahradil ho třímetrový dělicí pás kamínků s okrasnými travinami. K bazénům se vstupuje přes nerezová brodítka se sprchami, z nichž jedno je bezbariérové.

„Náklady na rekonstrukci hradila městská část ze svého rozpočtu. Dosáhly přibližně 29 milionů korun,“ uvedla mluvčí Olga Pelcová.

Štítky dobrák, koupaliště, brno, rekonstrukce, otevření, zábava, léto, zdarma, bazén, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště Dobrák konečně otevře po rozsáhlé rekonstrukci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.