Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa opustila brněnskou zoo

Ve stejném věku a v mírně upravené přepravní bedně jako před čtrnácti lety přijela z Ruského Petrohradu do Brna lední medvědice Cora, se ve čtvrtek dopoledne vydala na cestu z brněnské zoo do ruského Rostova na Donu její dcera Kometa.

Chovatel medvědici oddělil od matky a bratra Nanuka o půl desáté ráno. „Poté ji přesunul do bedny, která spolu se stokilovou Kometou váží čtyři sta třicet kilo,“ sdělila mluvčí brněnské zoo Monika Brindzáková.

V jedenáct hodin dopoledne vyrazilo transportní auto s přívěsem pro přepravu zvířat na cestu na pražské letiště. „Domluvili jsme spolupráci s dopravní policií, díky které jsme eliminovali nebezpečí, že by auto uvízlo na několik hodin v dopravní zácpě,“ uvedl ředitel brněnské zoo Martin Hovorka.

Do Prahy dorazila lední medvědice o půl čtvrté odpoledne. „Po celním odbavení a nezbytných kontrolách odletí v deset hodin večer. V Rusku letadlo přistane v jednu hodinu v noci, tedy ve tři hodiny v noci místního času,“ popsala Brindzáková.

Se samicí se přišli rozloučit také mládežníci z hokejového klubu Kometa Brno, kteří jí přinesli speciální míč pro lední medvědy. Samice však bude chybět i dalším Brňanům. „Byla jsem se na ni podívat několikrát. Doufám, že se v Brně podaří odchovat další medvíďata,“ řekla například Jarmila Pírková.

Autoři

Štítky zoo, medvěd, lední, umca, Cora, kometa, nanuk, bazén, stěhování, přesun, zprávy, Brno, 2014, Zoologická zahrada Brno, medvědice, Petrohrad, Rostov, Rusko, HC Kometa Brno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa opustila brněnskou zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.