Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kočka jménem Alík dorazila do Brna až z dalekého Benešova

Úsměvný příběh čtyřměsíční kočky cestovatelky zaznamenali brněnští strážníci i zaměstnanci Útulku pro opuštěná zvířata. Historka začala tím, že v pondělí 31. prosince předala strážníkům dvanáctiletá dívenka nalezenou bezprizorní kočičku, která se toulala v Oblé ulici v Novém Lískovci.

Na Nový rok se zaměstnancům útulku ozvali nešťastní majitelé zvířete, kteří si informace o nalezené kočce všimli na webových stránkách brněnské městské policie v sekci týkající se útulku a právě nalezených zvířátek.

Na celé epizodě je nejzajímavější to, že se však nejednalo o brněnské majitele kočky, ale o obyvatele Benešova u Prahy. Ti byli přesvědčeni, že nalezená evropská kočka želvovinové barvy, kterou již čtyři dny postrádali, musí být jejich, a proto pracovníkům útulku uvedli, že si pro své zvíře ihned přijedou.

Poté, co se majitelé do útulku dostavili, zkontrolovali „poznávací znamení“ na nožce kočičky a konstatovali, že se skutečně jedná o jejich zvířátko se jménem Alík.

Překvapeným pracovníkům útulku pak vysvětlili, jak se vlastně kočka dostala z jejich domova až do Brna. Majitelé totiž předávali v Benešově kamna zájemcům z Brna, kteří se získanou věcí odjeli zpět do jihomoravské metropole.

Chvíle předávání kamen byla příležitostí pro volnomyšlenkářskou kočku, která se v nestřežený moment do kamen schovala a nedobrovolně tak odcestovala do Brna. Jak se pak zvířátko dostalo do brněnských ulic, je již záhadou.

Šťastní majitelé si svou kočku s nezvyklým jménem odvezli zpět do Benešova.

Tisková zpráva
Foto: Wikipedia

Štítky kočka, Alík, Benešov, Brno, kamna, Nový Lískovec, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kočka jménem Alík dorazila do Brna až z dalekého Benešova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.