Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klokánek je ve finanční tísni, pomoci má kraj a dárci

Brněnské zařízení pro ohrožené děti Klokánek je ve finanční tísni. Kvůli nesplnění podmínek pro udělení evropské dotace přišel o 1,2 milionu korun z projektu Evropské unie.

Krajští zastupitelé ve čtvrtek schválili mimořádnou dotaci 945 tisíc, zbytek by měli pokrýt dárci a sponzoři. Bez dotace by zařízení nemělo peníze na provoz a platy zaměstnanců. ČTK to řekla ředitelka Klokánku Lenka Malhocká.

V brněnském Klokánku v současné době žije 44 dětí, o které se jejich rodiny nemohly nebo nedokázaly postarat či se o ně staraly špatně. „Zařízení se dostalo do složité situace a nemá prostředky na financování osobních nákladů na zaměstnance,“ uvedl mluvčí krajského úřadu Jiří Klement.

Klokánku však i po čtvrtečním rozhodnutí zastupitelstva stále necelých 300 tisíc korun chybí. Podle Malhocké tak chtějí oslovit dárce a firmy, s nimiž už v minulosti spolupracovali. Klokánky si běžně část peněz na náklady shánějí od sponzorů, další část pokrývají státní a evropské dotace.

Fond ohrožených dětí je občanské sdružení a podle informací na svých internetových stránkách spravuje třináct Klokánků s celkovou kapacitou 210 míst. Zhruba 70 procent dětí, které Klokánky projdou, se vrací zpět do vlastních rodin, 20 procent do náhradní rodinné péče.

Zdroj: ČTK
Foto: www.klokanekbrno.cz

Štítky Klokánek, ohrožené děti, finanční tíseň, krize, Evropská unie, Jiří Klement

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klokánek je ve finanční tísni, pomoci má kraj a dárci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.