Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kamion na D1 shořel, návěs se dřevem hasiči zachránili

Pět jednotek a druhý stupeň požárního poplachu aktivovalo operační středisko jihomoravských hasičů dnes před třináctou hodinou. Na dálnici D1 na 183. kilometru ve směru na Prahu hořel kamion. Hlavní silniční tah zůstal asi na půl hodiny stát. Vyšetřovatel odhadl předběžně škodu na minimálně dva miliony korun.

"Krátce po ohlášení přijely na místo první jednotky. Plameny v té chvíli již pohltily celou kabinu kamionu a nebezpečně se šířily směrem na návěs," popsal situaci tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Hasiči zasahující v dýchací technice použili k likvidaci požáru čtyři vodní proudy a dostali jej pod kontrolu osm minut po třinácté hodině. Návěs s nákladem dřeva se jednotkám podařilo uchránit.

V počátku zásahu museli hasiči ve spolupráci s policií provoz na dálnici ve směru na Prahu úplně zastavit. V půl druhé se pak podařilo zprovoznit alespoň levý jízdní pruh.

Hasiči dohašovali požár do druhé hodiny a místo kontrolovali termokamerou. Podle vyšetřovatele bude škoda přesahovat dva miliony korun. Jako příčinu požáru označil technickou závadu na vozidle. U nehody naštěstí nedošlo k žádnému zranění a již v půl třetí odjela z místa zásahu poslední jednotka. 

Štítky hasiči, požár, D1, vozidlo, kamion, zprávy, Brno, Dálnice D1, Praha, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion na D1 shořel, návěs se dřevem hasiči zachránili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.