Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Juventus už je připraven na přistěhování prvních nájemníků

Jen 13 měsíců trvala přestavba bývalé ubytovny pro zdravotní sestry Juventus v brněnských Kohoutovicích v ulici Stamicova na obytný dům se startovacími byty, pro imobilní nájemníky a seniory.

Ve čtvrtek byl zrekonstruovaný osmipatrový objekt předán slavnostně do užívání. Vzniklo v něm celkem 90 bytových jednotek, z toho 44 startovacích bytů, 33 bytů s pečovatelskou službou, 12 bezbariérových a jeden domovnický byt. Celá rekonstrukce přišla na 64,5 milionu korun.

Tím byl zároveň splněn jeden ze závazků města. „Smyslem projektu startovacích bytů je vyjít vstříc mladým lidem, aby se mohli v Brně usadit natrvalo, nejde tedy pouze o dočasné ubytování. Startovací byty jim pomůžou získat čas, aby se postavili na vlastní nohy,“ uvedl náměstek primátora Oliver Pospíšil.

Výběr žadatelů o tyto byty proběhl dvoukolově. V prvním kole bylo deset bytů rovnou přiděleno žadatelům, kteří splnili přísnější kritéria. Na zbývajících 34 bytů magistrát vypsal novou výzvu, která už nebyla pro uchazeče tak svazující. Do termínu se přihlásilo 120 uchazečů.

V pondělí 26. listopadu pak vylosovali členové Komise bydlení Rady města Brna z podaných žádostí o nájem startovacích bytů zbývajících 34 nájemníků. Ke každému bytu byli ze stejného osudí vylosováni také dva náhradníci.

Startovací byty jsou převážně jednopokojové, o velikosti přibližně 43 čtverečních metrů. Jsou určeny maximálně pro čtyřčlenné rodiny. První nájemníci se začnou do nového stěhovat po Novém roce.

Foto: Magistrát města Brna

Štítky Juventus, ubytovna, startovací byty, Juventus FC, Stamic, Brno, Oliver Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Ereva

Tam to bylo fajn bydlení, bydlela jsem tam skoro 2 roky, během studií na vyšší odborné škole, hned bych to brala znovu

Středa, 20. května 2020, 23:56Odpovědět

Juventus už je připraven na přistěhování prvních nájemníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.