Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Infostánek Joštova rozšířil nabídku služeb

Spolu s dokončením rekonstrukce Joštovy ulice v září 2011 zde byl zároveň otevřen stánek Integrovaného centra mobility. Ten byl součástí evropského projektu CIVITAS ELAN, do kterého se zapojilo rovněž Brno.

Od té doby provozovalo stánek Turistické informační centrum, od 4. března jej převzal Dopravní podnik města Brna (DPMB).

„Oproti předcházejícímu období v něm rozšíříme rozsah poskytovaných služeb zejména o informace týkající se městské hromadné dopravy. Zájemci zde najdou stejný rozsah informací jako v naší hlavní kanceláři v Novobranské ulici,“ sdělil při znovuotevření stánku generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Ten nabídku města na provozování stánku v centru města uvítal.

„Přes přestupní uzel Česká denně projdou tisíce lidí, takže věříme, že naše nová informační kancelář bude hodně využívána. Kromě informací o veřejné dopravě v Brně a v Jihomoravském kraji budou naši pracovníci schopni poradit turistům, jaká zajímavá místa a památky mohou v Brně a okolí navštívit,“ konstatoval Havránek.

V následujících týdnech v rámci zkušebního provozu bude informační stánek otevřen od 10 do 18 hodin.

„V turistické sezoně provozní dobu upravíme podle aktuálních potřeb a zkušeností z provozu. Počítáme s otevírací dobou také o víkendech a bude-li potřeba, posílíme stánek i personálně,“ doplnil informace vedoucí Odboru marketingu a komunikace DPMB Luděk Kocman.

Další informační stánek v Brně chystá letos otevřít i Muzeum města Brna. „Bude přímo na Špilberku a začne fungovat spolu s otevřením a zpřístupněním zrekonstruovaných prostor jižního křídla hradu přibližně v červnu tohoto roku,“ uvedl ředitel Muzea města Brna Pavel Ciprian.

Štítky Informační stánek, Joštova ulice, Brno, centrum, sedm milionů, nový nájemce, majitel, provozovatel, Dopravní podnik, Dopravní podnik města Brna, Muzeum města Brna, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Infostánek Joštova rozšířil nabídku služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.