Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hvězdou brněnského Plesu v opeře bude herec Christopher Lambert

Hvězdou brněnského Plesu v opeře, který se připravuje na 18. ledna příštího roku v historických prostorách Mahenova divadla, bude herec francouzského původu Christopher Lambert. Za pořadatele to řekl Pavel Mokrý. Připomněl, že letos ples zahájil syn francouzského herce Alaina Delona Antony.

Brněnský Ples v opeře se uskuteční popáté po vzoru slavných vídeňských plesů. Jde o největší plesovou událost na Moravě. Vždy ji zahajuje známá osobnost, pro kterou pořadatelé připravují speciální program. Například Antony Delon využil návštěvu Brna k prohlídce funkcionalistické vily Tugendhat.

Podrobnosti k tomu, jaký program je připravován pro Lamberta, hlavního hrdinu filmové ságy Highlander, zatím pořadatelé nesdělili. Je ale pravděpodobné, že v nabídce bude opět vila Tugendhat, nebo prohlídka brněnského hradu Špilberku.

Tématem pátého ročníku plesu bude doba alžbětinská a William Shakespeare, od jehož narození uplyne již 450 let. Pořadatelé připomínají, že spisovatele spojuje s Mahenovým divadlem to, že se v něm kdysi konala světová premiéra baletu jeho dramatu Romeo a Julie, a to pod vedením baletního mistra Iva Váni Psoty.

Lambert má francouzský původ, ale narodil se v roce 1957 v New Yorku. Jeho nejvýznamnější rolí je postava Connora MacLeoda ve filmu Highlander, který měl tři pokračování. Lambert je rovněž známý jako představitel Tarzana ve snímku Příběh Tarzana, pána opic nebo z thrillerů Tah jezdcem. V roce 1986 získal cenu César v kategorii nejlepší herec za výkon ve filmu Podzemka francouzského režiséra Luca Bessona.

Zdroj ČTK

Štítky ples v opeře, Brno, hvězda, Christopher Lambert, ples, herec, opera, Alain Delon, Mahenovo divadlo, William Shakespeare, vila Tugendhat, Tarzan, Luc Besson, Ivo Váňa Psota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdou brněnského Plesu v opeře bude herec Christopher Lambert  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.