Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hrad Veveří zve na Slavnosti moravského uzeného

Regionální dobroty budou moci ochutnat všichni, kteří zavítají o tomto víkendu 28. února a 1. března na hrad Veveří na Slavnosti moravského uzeného. Kromě specialit z masa čeká účastníky spousta zábavy a zajímavostí o masopustním období na moravském venkově.

Uzené výrobky na slavnostech představí vybraní uzenáři z celé Moravy. Všechny své produkty zpracovávají podle tradičních rodinných receptur bez užití chemie. V průběhu obou víkendových dnů budou moci návštěvníci akce hlasováním sami rozhodnout, kdo se stane nejlepším uzenářem pro rok 2015. „Součástí akce je také bohatý doprovodný program, který ocení především gurmáni a rodiny s dětmi. Pro malé návštěvníky je přichystáno divadlo, mini zoo z farmy Eden, soutěže nebo výroba masek,“ sdělila Lenka Florková, kastelánka hradu Veveří, který je hlavním pořadatelem slavností.

Dospělým výlet za gastronomií zpestří profesionální řezníci, kteří názorně ukážou, jak se na zabíjačce správně zpracovává a porcuje maso. Labužníky potěší kuchařská show, soutěživé povahy zase klání jedlíků. Ti budou mít za úkol v co nejkratším čase sníst přidělenou porci knedlíků plněných uzeným masem. K zahřátí poslouží stánky s grogem, svařákem, moravskou slivovicí a dalšími nápoji. K dobré chuti a zábavě zahrají muzikanti.

Vstupenka za 100 korun zahrnuje vstup do hradního areálu včetně hradeb, porci ovarové polévky, ochutnávku uzeného, volný vstup na workshopy věnované uzení a malou kuchařku, v níž lidé naleznou recepty z moravské masopustní gastronomie,“ konstatovala kastelánka Florková.

Slavnosti moravského uzeného začínají v sobotu i v neděli v 10 hodin a na nádvoří tzv. Příhrádku se uskuteční už potřetí. V tomto zimním období jsou vítaným zážitkovým turistickým balíčkem, který tento státní hrad před hlavní turistickou sezonou nabízí.

Foto: Jiří Prýgl

Štítky slavnost, Hrad Veveří, Morava, maso, zábava, gastronomie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrad Veveří zve na Slavnosti moravského uzeného  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.