Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hodonínská zoo získala bílého lva z Jihoafrické republiky

Zoo v Hodoníně dnes získala vzácnou šelmu, kterou je sedmiměsíční lev jihoafrický. Zástupcům tohoto živočišného druhu se přezdívá bílí lvi, protože mají srst barvy másla. Hodonínská zahrada je první zoo v republice, která je chová. V budoucnu chce pro lva pořídit i partnerku. Řekla to mluvčí hodonínské zahrady Bohuna Mikulicová.

Samečka získala zoo výměnou za jiná zvířata z Lory parku v Jihoafrické republice. Lev bude prozatím umístěn v takzvaném starém šelminci. Už v příštím roce by ale měl zdědit prostory po páru lva berberského v pavilonu velkých kočkovitých šelem. Právě lvy berberské by měli nahradit atraktivnější lvi jihoafričtí.

"Partnerku pro náš nový přírůstek bychom chtěli zajistit buď z ukrajinského Bělohorska, kde se zoo specializuje na chov lvů jihoafrických, nebo z Jalty," řekl ředitel zoo Martin Krug.

Hodonínská zahrada prozatím nepřijde ani o pár lvů berberských, který je vyššího věku. Zůstanou na dožití a jen v případě, že by bylo nutné uvolnit prostory pro jiné zvíře, by byli odvezeni do Zoo Olomouc, která je vlastní.

Lev jihoafrický je nápadný nejen světlou barvou srsti, ale i bohatou hřívou, která sahá až k jeho slabinám. Vedení zoo nyní předpokládá, že se lev stane velkou atrakcí pro veřejnost. Právě ta by mu již brzy měla vybrat jméno.

Zdroj ČTK

Štítky bílý lev, zoo Hodonín, zahrada, Jihoafrická republika, Hodonín, Zoologická zahrada Olomouc, Jalta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonínská zoo získala bílého lva z Jihoafrické republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.