Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hlášení zastávek v Brně se může změnit, rozhodnou cestující

Chcete ovlivnit hlášení zastávek v prostředcích MHD? Vyhovuje Vám stávající forma, nebo požadujete změnu? Zúčastněte se ankety Dopravního podniku města Brna. Ještě osm dní se mohou uchazeči hlásit do soutěže Příští zastávka, ve které Dopravní podnik města Brna hledá nového hlasatele nebo hlasatelku zastávek v brněnské městské hromadné dopravě.

S výběrem nového hlasu pomohou dopravci také cestující. DPMB nyní prostřednictvím ankety zjišťuje, zda je pro cestující srozumitelný způsob hlášení zastávek ve vozidlech.

„Občas nám přijde od cestujících připomínka nebo podnět, zda by nestálo za zvážení změnit způsob ohlašování příští zastávky. Pisatelé většinou zmiňují pražský model, kdy vozidlo hlásí při dojezdu název zastávky, ke které právě přijelo, a hned poté název příští zastávky. Na druhé straně Brňané jsou zvyklí na náš stávající způsob. Proto se nyní ptáme cestujících v anketě na webu, jakou formou chtějí informaci o následující zastávce dostat,“ vysvětlil generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

V anketě může veřejnost hlasovat pro jednu ze tří variant - buď jsou spokojeni s aktuálním brněnským modelem (oznámení „Příští zastávka…“ zazní několik vteřin po rozjezdu vozidla), nebo by jim více vyhovoval model pražský (při dojezdu do zastávky, hned po ohlášení zastávky, na které se vozidlo právě nachází), případně kombinace obou (při dojezdu do zastávky hned po ohlášení zastávky, na které se vozidlo nachází a znovu po rozjezdu vozidla).

V anketě je možné hlasovat na webových stránkách www.dpmb.cz. K případné změně ve způsobu hlášení by mohlo dojít na začátku příštího roku, tedy v době, kdy začne cestující provázet nový hlas. Ten vzejde ze soutěže Příští zastávka, do které se zatím přihlásilo zhruba čtyřicet uchazečů.

Zdroj: DPMB

Štítky dopravní, podnik, města, brna, nový, hlas, Dopravní podnik města Brna, anketa, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlášení zastávek v Brně se může změnit, rozhodnou cestující  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.