Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči v Brně získali novou stanici za 27,6 milionu korun

Hasiči dnes získali novou požární stanici v Brně-Líšni, jejíž výstavba přišla na 27,6 milionu korun. Přestěhovali se do ní ze sousední čtvrtě Slatina, kde léta sídlili v pronajatých a nevyhovujících prostorách. V novém objektu sídlí i hasičská technická služba, která pečuje o stroje požárního sboru. Dnes to řekl mluvčí sboru Jaroslav Mikoška.

Výstavba nové budovy začala vznikat v někdejším areálu Státní rostlinolékařské správy a zkušebním ústavu zemědělské techniky polovině roku 2011. Jde o dvoupodlažní objekt s garážemi pro deset aut. Součástí areálu je nové a zatím jediné technické zařízení pro mytí a sušení hasičských hadic na jižní Moravě.

Součástí nového komplexu je také průmyslový venkovní bazén, který hasičské jednotky využívají při zkouškách čerpadel, výcviku na vodní hladině a na zamrzlé ploše.

Na jihu Moravy se nyní staví nová požární stanice v Mikulově. Projekt přijde na 30 milionů korun a měl by být hotov do konce příštího roku. Ještě větší investicí bude plánovaná oprava hlavní hasičské stanice v Brně, která je v Lidické ulici.

Náklady s tím spojené sice zatím nebyly vyčísleny, ale půjde o desítky milionů korun. Jen pro příští rok se plánuje investice 30 milionů korun do rekonstrukce tohoto zastaralého objektu.

Zdroj ČTK

Štítky hasiči, stanice, Líšeň, Brno, Jaroslav Mikoška, Státní rostlinolékařská správa, Jihomoravský kraj, Morava, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Brně získali novou stanici za 27,6 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.