Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Farma Bolka Polívky bude opět v provozu

Farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku opět ožívá. Nájemce František Dvořák, který dříve provozoval několik penzionů a restaurací na Šumavě, o víkendu zkusmo otevřel restauraci a ostrý provoz chce zahájit 1. května. Postupně by se měl otevřít i hotel a o víkendech chce na farmě pořádat i kulturní akce, zároveň se chce s hercem Bolkem Polívkou dohodnout na užívání ochranných známek.

Dvořák si farmu pronajal od Alexandra Seidla a jeho Severočeské správy nemovitostí, která ji získala v konkurzu jako jediný zájemce za 11,5 milionu korun. "Pustil jsem se do toho s velkou chutí a věřím, že se sem klienti vrátí a najdou se noví," přeje si Dvořák. Momentálně jedná i s lidmi, kteří Polívku obklopují, a snaží se s nimi domluvit, aby nadále mohl používat název Farma Bolka Polívky stejně jako další názvy restaurace U klauna a hotel U krále. Rád by také Polívku nalákal na některé kulturní akce. "Lidi na takové akce slyší," je přesvědčený Dvořák.

Hoteliér, kterému je 52 let, sice pochází z Prahy, ale léta spolupracoval s Národním parkem Šumava, provozoval Hájenku Březník, penzion Kvilda, dělal hoteliéra na rozhledně na Poledníku. "Postupně jsem provozoval pět středisek," doplnil.

Do Olšan přišel na začátku dubna a od té doby zde s dcerou Adélou uklízí, musel i vymalovat, investoval do úprav zatím čtvrt milionu korun. "V kuchyni byl nepořádek, jaký jsem neviděl. Zůstal tu po loňském nájemci, kterého sem dovedla insolvenční správkyně," poznamenal Dovřák. Nyní také čeká, až bude mít kompletní revize elektřiny a plynu, aby mohl otevřít i ubytovací část. S majitelem Seidlem se chce domluvit také na opravách, které objekt potřebuje a které Seidl sám dříve avizoval.    

Aby mohl provoz nerušeně běžet, shání zaměstnance. Zatím má vedle dcery dva brigádníky. V restauraci chce nabízet pokrmy z čerstvých a také regionálních surovin, proto začal objíždět místní pěstitele a chovatele. "V posledních měsících se dostalo díky konkurzu farmě velké, i když spíš negativní reklamy. Lidé o farmě pořád vědí, proto si myslím, že rádi přijedou. Z víkendu mám zatím pozitivní ohlasy, i když jsem čas trávil v kuchyni," řekl Dvořák.

Farmu předtím provozoval sám herec s manželkou, začal postupně na začátku 90. let. S pomocí evropské dotace dostavěl hotel a postavil menší wellness, nicméně faktury nedokázal splácet, proto se stavební firma Kaláb rozhodla na podzim před dvěma lety k insolvenčnímu návrhu. Před rokem soud vyhlásil konkurz. Ten skončil prodejem Seidlovi až letos v únoru, za farmou zůstaly dluhy přes 40 milionů korun.

Zdroj ČTK

Štítky Bolek Polívka, statek, restaurace, František Dvořák, hotel, Alexandr Seidl, Olšany, Šumava, okres Vyškov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farma Bolka Polívky bude opět v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.