Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Expozice Brna bude ve znamení Roku Leoše Janáčka

Ústředním tématem expozice města Brna na 23. mezinárodním veletrhu turistických možností Regiontour na brněnském výstavišti bude osobnost skladatele Leoše Janáčka, od jehož narození letos uplyne 160 let

Značná část jeho životní dráhy byla spojena s moravskou metropolí, a proto i tento rok, který byl vyhlášen Rokem české hudby, bude v Brně patřit právě jemu.

Stánek v pavilonu P o rozloze 120 čtverečních metrů nabídne od čtvrtka do neděle návštěvníkům nejen kompletní informace o turistických a kulturních možnostech v Brně, ale jako již tradičně představí i jeho partnerská města.

Svoje zastoupení zde bude mít hlavní město Slovenska Bratislava, ukrajinský Charkov, litevský Kaunas, anglický Leeds, německá města Lipsko a Stuttgart, polská Poznaň, francouzské Rennes, rakouský St. Pölten, nizozemský Utrecht, hlavní město Rakouska Vídeň a ruská Voroněž.

Stuttgart, který si s Brnem letos připomene 25 let partnerství, bude mít z hostujících měst největší plochu a v rámci své prezentace nabídne hostům ochutnávku vín.

Jako doprovodný program budou od pátku do neděle probíhat v brněnské expozici soutěžní kvízy o vstupenky do zoologické zahrady, Moravské galerie, Moravského zemského muzea a dalších kulturně-vzdělávacích institucí.

Hlavní cenou pak budou vstupenky na mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix Brno 2014, které se pojede na Masarykově okruhu od 15. do 17. srpna.

Spolu s veletrhem Regiontour se v sousedním pavilonu F uskuteční 24. ročník veletrh cestovního ruchu GO zaměřený na zahraniční destinace.

Zcela nevšední cestovatelské zážitky nabídne 17. ročník festivalu GO kamera v Kongresovém centru, jehož hlavním tématem je letos Bhútán a největší hvězdou horolezecká legenda Peter Habeler.

Ve čtvrtek 16. ledna jsou veletrhy určeny odborníkům, od pátku do neděle pak široké veřejnosti. Vstupné je 160 korun, v pátek od 14 do 18 a v neděli od 10 do 16 hodin za polovinu.

Štítky Brno, BVV, veletrhy, Regiontour, GO, město, Leoš Janáček, veletrh, Go-Regiontour, Brněnské výstaviště, Stuttgart, Slovensko, Bratislava, Peter Habeler, Rakousko, Charkov, Grand Prix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Expozice Brna bude ve znamení Roku Leoše Janáčka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.