Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Energy Group chce koupit brněnskou firmu DIGI ČR

Společnost Lufusions s.r.o. ze skupiny Lama Energy Group s.r.o. chce koupit brněnskou firmu DIGI Czech Republic, s.r.o., která nabízí lidem placené televizní a rozhlasové vysílání. Transakci začal posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Firma Lufusions má získat v DIGI Czech Republic, s.r.o. stoprocentní podíl. ÚOHS bude posuzovat oblast poskytování služeb placeného televizního a rozhlasového signálu. Vede pouze zjednodušené řízení. O povolení fúze by měl rozhodnout do měsíce.

Energetická společnost Lama Energy Group, která v Česku působí jako producent a dodavatel energií a virtuální operátor, chce letos zvýšit výnosy na téměř 30,7 miliardy korun z loňských odhadovaných 28 miliard Kč. Provozní zisk (EBITDA) za loňský rok představoval podle předběžných údajů 828 milionů korun, letos se očekává o 14 milionů Kč nižší.

LAMA ENERGY GROUP působí jako producent a dodavatel zemního plynu a elektrické energie a jako virtuální mobilní operátor. Skupina se zabývá i těžbou ropy a plynu.

DIGI Czech Republic podniká pod značkou DIGI TV. Výnosy společnosti v roce 2013 dosáhly téměř půlmiliardové hranice. Firma vydělala po zdanění přes 100 milionů korun. Společnost DIGI Czech Republic vznikla v roce 2006 jako součást skupiny RCS&RDS. 

Zdroj: ČTK

Štítky Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, DIGI Czech Republic, Česko, Lama energy group, ENERGY GROUP, a.s., Digi TV, RCS & RDS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energy Group chce koupit brněnskou firmu DIGI ČR  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.