Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ekologové vydělali aukcí pro lokalitu Hády čtvrt milionu korun

Ekologická Nadace Veronica vydělala v uplynulých dnech aukcí výtvarných děl asi čtvrt milionu korun, které použije na výkup pozemků a ekologické vzdělávání v cenné přírodní lokalitě Hády na severním okraji Brna. Nabídla sto uměleckých děl všeho druhu, z nichž se podařilo vydražit 80 procent.

Letos se konal už jedenáctý ročník této ekologické aukce. V přímém prodeji vydražili ekologové 23. listopadu v brněnské Staré radnici větší polovinu z nabídnutých obrazů, fotografií, grafik a soch. Umělci je věnovali Nadaci Veronica zdarma.

Mezi nabídnutými díly byly například práce Olbrama Zoubka, Rostislava Pospíšila, Pavla Hayeka, Zdeny Höhmové, Vlasty Švejdové, Ladislava Kuklíka nebo Miroslava Štěpánka. 

Přímá dražba vynesla přes 220.000 korun. Neprodaná díla nabídli ekologové v internetovém prodeji, na němž vydělali dalších 26.000 korun. Akce skončila ve čtvrtek.

Loni na ní ekologická nadace vydělala 260.000 korun. "Vzhledem k hospodářské krizi lze současný čtvrtmilionový zisk považovat za úspěch," řekla pracovnice nadace Petra Jadrná. Za zisk vykupují ekologové přírodně cenné lokality, jimž vracejí původní podobu. K těm patří i Hády u Brna. Jde o přírodní rezervaci, v níž se zachovala původní stepní krajina.

Zdroj ČTK

Štítky dražba, Hády, Brno, Olbram Zoubek, Rostislav Pospíšil, Vlasta Švejdová, Ladislav Kuklík, Miroslav Štěpánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ekologové vydělali aukcí pro lokalitu Hády čtvrt milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.