Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muslimský aktivista cvičil v mešitě se samopalem

Na internetu se objevily fotografie ukazující, jak v brněnské mešitě cvičí muslimský aktivista Lukáš Větrovec se samopalem. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informoval bývalý muslimský konvertita Lukáš Lhoťan, který se o svá zjištění podělil i se čtenáři svého blogu na serveru idnes.cz.

„Když mnozí z obyvatel Brna, a nejen oni, četli a slyšeli informace o tom, co se skutečně děje v brněnské mešitě ve Vídeňské ulici, byli minimálně vyděšeni,“ tvrdí Lhoťan v blogu. Někteří si podle něj potvrdili informace, že rozrůstající se muslimská komunita je hrozbou.

Lhoťan zveřejněním fotografií Větrovce se zbraní údajně chce, aby si lidé mohli „udělat obrázek o tom, co se v brněnské mešitě vlastně propaguje“.

Fotografie Lhoťan, dříve prominentní český konvertita, získal „od jednoho člověka z okruhu brněnských muslimů“.

„Ukazují něco, co můžete považovat za blbnutí mladého kluka, ale také možná i za ukázku něčeho mnohem vážnějšího. O tom, že představitelé českých mešit lžou, jsem už upozorňoval opakovaně ještě jako muslim a i v knize Islám a islamismus v České republice,“ tvrdí Lhoťan ve svém blogu.

Lhoťan zároveň upozornil na údajnou propagandu předsedy Islámské nadace z brněnské mešity Muneeba Hasana Alrawiho o tom, že islám je mír a láska a on má vše pod kontrolou.

„Mimochodem zbraň, kterou má Lukáš Větrovec na níže uvedených fotografiích v ruce, je model AK-47, tak oblíbený i teroristy z hnutí Hamas, kteří tak rádi vraždí židovské děti a ty svoje používají jako živé štíty,“ uvedl Lhoťan.

Lukáš Větrovec je dnes jedním z nejznámějších českých muslimů. Je provozovatelem portálu E-islám.cz, spoluzakladatel Muslimské obce v Brně, člen Islámské nadace v Brně, spolupracovník Islámské nadace na Slovensku a byl činovníkem Svazu muslimských studentů a mládeže.

Lukáš Lhoťan je bývalý spolupracovník Islámské nadace v Brně a Ústředí muslimských náboženských obcí. Po letech strávených mezi muslimskou komunitou konvertoval zpět ke křesťanskému náboženství.

Věnuje se kromě jiného monitoringu médií v České republice ve vztahu k islámu a muslimům, specializuje se na problematiku muslimských zemí blízkého východu a muslimů v Evropě. Věnuje se také soukromému studii médií a psychologie.

Policie o zveřejněných snímcích byla informována. „O zmíněném blogu víme, uvedené informace ale pro nás nejsou ničím novým,“ reagoval pro Mediafax mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, který má na starost také boj s terorismem, Pavel Hanták.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax
Foto: lukaslhotan.blog.idnes.cz

Štítky Lukáš Větrovec, muslimvský aktivista, mešita, Brno, samopal, Lukáš Lhoťan, blog, Mediafax, nadace, Česko, Hamás, Pavel Hanták, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muslimský aktivista cvičil v mešitě se samopalem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.