Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bystrc nechce, aby město prodalo pozemky pro Kaufland

Rada brněnské městské části Bystrc doporučila zastupitelstvu, aby podpořilo nesouhlas s prodejem pozemků pro stavbu Kauflandu u ulic Páteřní a Vejrostova. Vedle už jedno obchodní centrum stojí. Pozemky však patří městu, které bude mít při prodeji rozhodující slovo.

Proto chce starosta Bystrce Vladimír Vetchý přesvědčit Radu města Brna, aby pozemky neprodávalo, a s investorem bude jednat 18. února.

Investor plánuje stavbu v místě, kde už jedno obchodní centrum stojí a jeho prostory nejsou ani plně využité. Bystrc naopak usiluje o to, aby obchodní centrum stálo v novém sídlištním celku Kamechy, kde je velmi slabá občanská vybavenost.

Proto bystrčtí radní plánují na 18. února schůzku jak s investorem, tak s obyvateli městské části.

„V lokalitě by se zhoršila dopravní situace, už nyní je složitá. Navíc se zde počítá s výstavbou nového obytného celku Panorama. Investiční záměr s námi navíc nebyl ani projednáván,“ píše se v usnesení bystrckých radních. Ti upozorňují, že záměr není ani plně v souladu s územním plánem.

Bystrčtí se také bojí, že by současné obchodní centrum MAX mohlo dopadnout stejně jako podobná stavba Letná v Černého ulici, která je dnes vybydlená.

„Je to poslední místo, kde lze v dolní Bystrci něco rozumného postavit. Navíc stavbou centra by se velmi zkomplikovaly snahy stavět na Kamechách,“ vysvětluje Vetchý.

Jelikož rozhodovací pravomoc o prodeji pozemků bude mít nakonec Rada města Brna, Vetchý očekává, že bude na její jednání pozvaný, aby mohl argumentovat proti stavbě. „Bohužel, vůle městské části je pro ni pouze doporučující, nikoliv závazná,“ řekl Vetchý.

Plánem investora je zastavět zhruba 7000 metrů čtverečních volné plochy dvoupatrovou budovou, přičemž v prvním patře by byla parkovací místa.

Zdroj: ČTK
Foto: Summer14, Wikipedia

Štítky Správa, reality, Brno, Bystrc, Kaufland, pozemky, pozemek, obchodní centrum, Vladimír Vetchý, městská část, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bystrc nechce, aby město prodalo pozemky pro Kaufland  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.