Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Budova pošty v Poštovské ulici hledá nájemce, rozhodne se v říjnu

Už téměř rok je prázdná historická budova České pošty v Poštovské ulici v Brně, nového nájemce by mohla získat v říjnu či listopadu. Zájemci jsou momentálně čtyři. Cenu za pronájem pošta zatím zveřejnit nechce, řekla dnes mluvčí Marta Selicharová.

V budově, ve které sídlila pošta téměř půl druhého století, je k dispozici 4000 metrů čtverečních komerčních ploch ve čtyřech podlažích a dalších 800 metrů čtverečních příslušenství, například dvůr. "Momentálně probíhají jednání se zájemci, kterým sdělíme naši představu o ceně a vyslechneme si jejich nabídku," uvedla Selicharová. Náklady na údržbu jsou podle ní
vzhledem k nulovému provozu minimální.

Záměrem pošty je pronajmout objekt, který patří státu, jako jeden celek a je na nájemci, jak jej využije. "Prodej by musela schvalovat vláda," vysvětlila Selicharová, proč je jednodušší uchýlit se k pronájmu. 

Starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka (ODS) by si zde představoval raději obchody či služby pro lidi než kanceláře. Vzhledem k těžkostem obchodů v centru to však bude obtížné. Obchodní dům Letmo, který vznikl u nádraží na místě vyhořelého kasina, stále nemá všechny obchodní prostory obsazené.

Budova pošty byla postavena v roce 1874. Naposledy se lidem otevřela loni 31. října, od 1. listopadu se přesunula do nedaleké budovy v Orlí ulici. Rekonstrukce historické budovy by se poště prodražila. Na dveřích stále visí oznámení o přesunutí z loňska.

Zdroj ČTK

Štítky Brno, pošta, Poštovská ulice, pronájem, Česká pošta, Libor Šťástka, ODS, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budova pošty v Poštovské ulici hledá nájemce, rozhodne se v říjnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.